Breaking News

Ετοιμάζεται το «Χριστουγεννιάτικο χωριό» στη Nέα Aγορά! (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 5 Dec 2019 - 11:07 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Πυρετωδώς» ετοιμάζεται η Νέα Αγορά να υποδεχτεί τις γιορτές όπου ο Δήμος Ρόδου, θα δημιουργήσει το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, με κιόσκια και πολλές διαδραστικές, εορταστικές εκδηλώσεις. Ήδη τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου εργάζονται συνεχώς για την τοποθέτηση των καραμελόσπιτων.

Την ικανοποίησή του που φέτος, στη Νέα Αγορά θα χτυπά η καρδιά των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, εξέφρασε ο πρόεδρος των καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς, Παναγιώτης Κατσιδώνης: «Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι γι αυτό που θα γίνει τις φετινές γιορτές. Επειδή θέλουμε να έχει μεγάλη επιτυχία, θα βάλουμε και το δικό μας ‘λιθαράκι’ ο καθένας από εμάς, τους καταστηματάρχες. Θεωρούμε ότι το σημείο είναι ιδανικό για να στηθεί το Χριστουγεννιάτικο Χωριό και λόγω καιρού, αλλά και από πλευράς αισθητικής, αφού το περιβάλλον είναι πιο ζεστό και φιλικό μέσα στη Νέα Αγορά.

Ο ΔΟΠΑΡ έχει σχεδιάζει ένα καλεντάρι με χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις ενώ παράλληλα, προγραμματίζουμε κι εμείς, σαν Σύλλογος μια σειρά από διαδραστικές εκδηλώσεις με επίκεντρο τα παιδιά. Οι δράσεις θα είναι ‘Το κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού’, οι ‘Ήρωες της Ντίσνεϊ’ που θα κυκλοφορούν σε όλο το πάρκο βγάζοντας δωρεάν φωτογραφίες με τα παιδιά ενώ σε συνεργασία με προσκοπικά συστήματα θα διοργανώσουμε τσουβαλοδρομίες και διαγωνισμούς.

Επίσης, έχουμε κανονίσει με σχολές χορού της περιοχής μας, μια σειρά από χορευτικά, κουκλοθέατρο, animation, παιχνίδια, θα κερνάμε ζεστά ροφήματα στους επισκέπτες από το δικό μας Καραμελόσπιτο κ.λπ. Πιστεύουμε ότι αν και ο χρόνος, μας πίεσε, θα καταφέρουμε να γίνει η Νέα Αγορά φέτος ένα ξεχωριστό μέρος για τις γιορτές» όπως τόνισε, εκφράζοντας την ελπίδα να γίνει σημείο αναφοράς για τις γιορτές και να καθιερωθεί ως θεσμός κάθε χρόνο.

Ωστόσο, αν και πολλοί καταστηματάρχες της Νέας Αγοράς, ήθελαν να συμμετάσχουν, δεν προλαβαίνουν να ανοίξουν και πάλι τις επιχειρήσεις τους για τις γιορτές –αφού έκλεισαν, έχουν απολύσει το προσωπικό τους και δεν έχουν τα εμπορεύματά τους. «Τα υπόλοιπα καταστήματα που θα μείνουν ανοιχτά θα είναι στο κλίμα των Χριστουγέννων, θα στολιστούν, και θα συμμετάσχουν στις γιορτές. Από εκεί και πέρα, ελπίζουμε να ξαναγίνει με καλύτερη οργάνωση τον επόμενο χρόνο» είπε ο κ. Κατσιδώνης.

Πέρα από τα καραμελόσπιτα, ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με επίκεντρο τη Ροτόντα του συγκροτήματος της Νέας Αγοράς θα βάλει μικρούς και μεγάλους στο κλίμα των εορτών. Δίπλα από τη Ροτόντα προγραμματίζεται να στηθεί μία εντυπωσιακή φάτνη.

Στόχος είναι να ξεκινήσουν οι εκδηλώσεις γύρω στις 15 Δεκεμβρίου. Η υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρόδου έχει κλαδέψει τα δέντρα και έχει τοποθετήσει γκαζόν στα παρτέρια, αναβαθμίζοντας την εικόνα του συγκροτήματος. Οι εργασίες ευπρεπισμού συνεχίζονται και όταν ολοκληρωθεί ο εορταστικός στολισμός αναμένεται η Νέα Αγορά να αποτελέσει πόλο έλξης των μόνιμων κατοίκων αλλά και των επισκεπτών που θα επιλέξουν να περάσουν στη Ρόδο τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

«ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ»

Σε ό,τι αφορά την παραμονή τους στο ιστορικό συγκρότημα της Νέας Αγοράς, ο κ. Κατσιδώνης δηλώνει ότι αυτό είναι κάτι που θα επιδιώξουν να συζητήσουν με την νέα δημοτική αρχή, μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων. Σημειώνεται ότι τα μισθωτήρια συμβόλαια των καταστηματαρχών έληξαν το Δεκέμβριο του 2018.

Οι ενοικιαστές είχαν υποβάλει στο Δήμο Ρόδου μονομερείς αιτήσεις για την παράταση των μισθώσεων, αίτημα που κλείδωσε στο συρτάρι η προηγούμενη δημοτική αρχή. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 είχαν ανανεωθεί τα μισθωτήρια συμβόλαια για τρία έτη, ενώ οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι ο νόμος προβλέπει την παράταση από τέσσερα τουλάχιστον έως 12 χρόνια.

«Πρόσφατα εγκρίθηκε ένα κονδύλι για κάποιες παρεμβάσεις. Εμείς, θέλουμε τα καταστήματα να μείνουν σε Ροδίτικα χέρια (επιχειρηματίες) και να φτιαχτεί το μνημείο αυτό που είναι σημείο αναφοράς για την πόλη μας και για την αγορά μας. ΑΑπό εκεί και πέρα, Η νέα δημοτική αρχή, ΔΕΝ έχει ακόμη ανοίξει τα χαρτιά της. Μας ζήτησε χρόνο να εξετάσει το ζήτημα. Εμείς εκτιμούμε ότι θα πάμε σε μια νέα συμφωνία που δεν θα έχει σχέση μ’ εκείνη που είχε προτείνει η προηγούμενη δημοτική αρχή» τόνισε χαρακτηριστικά, ο κ. Κατσιδώνης.  / «δημοκρατική»

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΩΝΑΣ: Το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, τα αναδρομικά κ η ψηφιακή σύνταξη (video)

Για τα «καυτά» προβλήματα που απασχολούν αυτή την περίοδο τους εργαζόμενους στον κλάδο του Τουρισμού, …