Breaking News

Εργατικό Κέντρο Ρόδου: Κτίριο ΙΚΑ – Ένα σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας»

Επικαιρότητα, Τοπικά 30 Jan 2018 - 7:07 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το θέμα του κτιρίου του ΙΚΑ, το οποίο έχει εξελιχθεί σε σύγχρονο «γεφύρι της Άρτας», επαναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου. 

«Επί 27 ολόκληρα χρόνια, χιλιάδες ροδίτες και ροδίτισσες, παρακολουθούν με ιδιαίτερη αγανάκτηση, τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται στο ζήτημα του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα του τόπου μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αξιώνοντας απαντήσεις και καταλογισμό ευθυνών σε όσους διαχρονικά άφησαν να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας, με τη διασπάθιση εκατομμυρίων.

Και συνεχίζει:
«Απαιτούμε να υπάρξουν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, για το πότε θα σταματήσει η οικονομική αιμορραγία σε βάρος της κοινωνίας και για το πότε οι χιλιάδες ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι της Ρόδου, θα αποκτήσουν ένα νέο, σύγχρονο και εξυπηρετικό κτίριο.

Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν επανάληψη ενός κακόγουστου σήριαλ, που επαναλαμβάνεται με διαφορετικούς πρωταγωνιστές επί 27 ολόκληρα χρόνια. Ενός σήριαλ με θλιβερές φιγούρες να εναλλάσσονται ως σεναριογράφοι, νομίζοντας ότι ο κόσμος θα τους ανεχτεί ακόμα για πολύ.

Η υπομονή των χιλιάδων κατοίκων του νησιού μας, έφθασε πλέον στο τέρμα της. Σε αντίθεση με την αναλγησία των εκάστοτε διοικούντων και των πολιτικών τους προϊσταμένων η οποία είναι ανεξάντλητη.

Από την «προσωρινή» όπως την είχαν χαρακτηρίσει μεταστέγαση των υγειονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του ΙΚΑ από την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου το 1991 στο 3ο χιλιόμετρο Ρόδου – Λίνδου, μέχρι το… ιδιόκτητο τάχα κτίριο που θα ανεγείρονταν επί της Στεφάνου Καζούλη (σε οικόπεδο της Γεωργοένωσης δεσμευμένο από την Αρχαιολογία και τις τράπεζες) μέχρι τα δίδυμα κτίρια που ΘΑ κατασκεύαζαν στους Αγίους Αποστόλους το 2011 έως και το ενδεχόμενο επιστροφής και πάλι στην οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου!

Ο κύκλος δεν είναι φαύλος. Η φαυλότητα είναι που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο σε βάρος του ροδιακού λαού.Ο εμπαιγμός έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο.

Πρόσφατα η διοίκηση του ΕΦΚΑ, έλαβε απόφαση να ενοικιάσει για τα επόμενα 9 χρόνια(!) κτίρια συνολικού εμβαδού 3.000τ.μ στη Ρόδο για να στεγαστούν οι υπηρεσίες του! Το κόστος για το χρονικό αυτό διάστημα, με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,2 εκατομμύρια ευρώ!

Με επίσης μετριοπαθείς υπολογισμούς, τα ασφαλιστικά ταμεία στη Ρόδο, υπολογίζεται ότι έχουν υποχρεωθεί να καταβάλλουν ιλιγγιώδη ποσά που ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία 25 χρόνια!

Τι σημαίνει αυτό πιο απλά; Ότι όχι ένα, αλλά τρία υπερσύγχρονα κτίρια ιδιόκτητα θα έπρεπε σήμερα να έχει η Ρόδος, που θα εξυπηρετούσαν τις χιλιάδες ασφαλισμένους του μεγαλύτερου ταμείου της χώρας μας.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, έχουν συρρικνώσει σε εξευτελιστικά επίπεδα τις συντάξεις, τα επικουρικά και το ΕΚΑΣ, ο φορολογούμενος πολίτης, καλείται για ακόμα μια φορά να βάλει το χέρι στην τσέπη, για να πληρώσει πανάκριβα τις αδυναμίες, την ανικανότητα ή δεν ξέρουμε τι άλλο, σε αυτό τον τόπο.

Το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου, ξεκαθαρίζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει πλέον να συνεχιστεί αυτός ο εμπαιγμός σε βάρος της ροδιακής κοινωνίας. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι του νησιού, έχουν χορτάσει από λόγια, υποσχέσεις, αντιφατικές και αλλοπρόσαλλες ή ευκαιριακές πολιτικές και βαθυστόχαστους σχεδιασμούς επί χάρτου. (info: era rodou)

Δείτε επίσης

«Φουντώνουν» οι φήμες για πρόωρες εκλογές μετά το πακέτο 24 δισ. (Video – Αναλυτικά όλα τα μέτρα)

Μπορεί το Μέγαρο Μξίμου να διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογων, όμως όλες οι κυβερνητικές …