Επιμένει ο Γ. Χατζημάρκος για τα Ίμια: «Πολύ δύσκολα δέχομαι να πειθαρχώ σε εντολές αυτοπεριορισμού» (ηχητικό)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 7 Feb 2019 - 12:09 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις επικοινωνιακές υπερβολές για την τιμή των ηρώων των Ιμίων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου μίλησε στο newsIT.gr… Ο σάλος προκλήθηκε για τη διάσταση που επιχείρησε να δοθεί από τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο στην απόδοση τιμών με τη ρίψη στεφανιού στον τόπο της θυσίας των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού στην Κρίση των Ιμίων πριν από 23 χρόνια. 

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου στο newsit.gr :

«Χθες στην Κάλυμνο τελέστηκε δοξολογία στην μνήμη των τριών αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού που έχασαν την ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων. Αμέσως μετά τις τελετές πήρα ένα ιδιωτικό σκάφος, μαζί με τους συνεργάτες μου, για να ρίξουμε ένα στεφάνι στον υγρό τάφο που έχασαν την ζωή τους υπερασπιζόμενοι εμάς, την γη μας και το Αιγαίο μας, νομίζω ότι ήταν το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε και θα εκπληρώσουμε το χρέος μας απέναντι τους όταν θα φτιάξουμε ένα μνημείο πάνω στο νησί των Ιμίων.

Λυπάμαι και με στεναχωρεί πάρα πολύ αυτό αλλά θελήσαμε να μη φτάσουμε σε σημείο που να προκληθεί κάποιο επεισόδιο για να μην θεωρηθούμε υπεύθυνοι. Αυτός ο αυτοπεριορισμός μας τραυματίζει γιατί εμπεριέχει ένα στοιχείο ηττοπάθειας που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια είναι εμφανές στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Από κει και πέρα πολύ δύσκολα δέχομαι να πειθαρχώ σε εντολές αυτοπεριορισμού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε σε απόσταση 1,5 μιλίου από τα Ίμια, χωρίς να πάρει άδεια…

«Εάν ισχύουν αυτά που μου είπαν οι στρατιωτικοί πρέπει να βρεθήκαμε σε απόσταση 1,5 μίλι μακριά από τα Ίμια. Δεν ζήτησα να πάρω καμία άδεια όμως ενημέρωσα το λιμενικό και το πολεμικό ναυτικό, είχαμε την διακριτική συνοδεία ενός σκάφους του πολεμικού ναυτικού και νομίζω και ενός μικρού σκάφους του λιμενικού. Όλες οι ενημερώσεις έγιναν σε τοπικό επίπεδο. Δεν δεχτήκαμε καμία ενόχληση από κανέναν».

Όπως είπε στο newsIT.gr ο κύριος Χατζημάρκος, οι κάτοικοι από τα κοντινά νησιά διαμαρτύρονται για την κατάσταση που επικρατεί και που δυσκολεύει την καθημερινότητά τους.

«Οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών δυστυχώς στην καθημερινή ζωή τους αισθάνονται τις επιπτώσεις από μία όχι και τόσο σθεναρή εθνική στάση. Ένας ψαράς της Καλύμνου μου είπε χθες ότι »εάν δεν μπορεί η χώρα μου να μου εξασφαλίσει να πάω σε Ελληνικά χωρικά ύδατα σε Ελληνικό έδαφος να ψαρέψω για να ζήσω την οικογένεια μου, τότε τι μου προσφέρει η πατρίδα.»

Είναι ένα πολύ βαρύ ερώτημα, που μας στεναχωρεί πάρα πολύ και η απάντηση δεν είναι καθόλου εύκολη και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί από έναν περιφερειάρχη. Είμαι ο μόνος περιφερειάρχης της χώρα ο οποίος έχει αδυναμία επίσκεψης εδάφους που είναι στην περιοχή ευθύνης του. Οι επαγγελματίες αλιείς δέχονται συνεχώς παρενοχλήσεις από σκάφη της Τουρκικής ακτοφυλακής ακόμα και εντός των Ελληνικών χωρικών υδάτων».

Ακούστε όλα όσα είπε ο κύριος Χατζημάρκος στο newsIT.gr:

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …