Επίκαιρη Ερώτηση Κρεμαστινού για την ακτοπλοϊκή απομόνωση του Αγαθονησίου (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 26 Feb 2018 - 8:02 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου Δημήτρη Κρεμαστινού για την ακτοπλοϊκή απομόνωση των κατοίκων του Αγαθονησίου στη μέση του χειμώνα. Την ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ζήτησε από τον Υπουργό να καλύψει τα προβλήματα σύνδεσης που δημιουργήθηκαν με την απόσυρση του τακτικού πλοίου «Κάλυμνος» για συντήρηση. Ο Υπουργός παραδέχθηκε ότι η υποκατάσταση του πλοίου δεν είναι επαρκής και δεσμεύτηκε ρητά ότι τέλος Φεβρουαρίου θα τελειώσουν οι εργασίες και ότι το πλοίο θα επιστρέψει. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής πίεσε έντονα τον Υπουργό για σύνδεση του Αγαθονησίου με την Κω με ταχύπλοο δύο φορές την εβδομάδα αντί για μία λέγοντας ότι αν το Αγαθονήσι παραμείνει αποκομμένομε αυξημένο ΦΠΑ και χωρίς το αφορολόγητο των μικρών νησιών που η Κυβέρνηση κατάργησε, γιατί οι κάτοικοι να μείνουν εκεί και να μην φύγουν; Συμπληρώνοντας «Για όνομα του Θεού! Πόσο φόρο πια θα πάρει το κράτος από το από το Αγαθονήσι;» ζητώντας παράλληλα εξαίρεση από τα οικονομικά μέτρα.

Εξερχόμενος από την Ολομέλεια, ο Δημήτρης Κρεμαστινός σχολίασε απαντώντας σε δημοσιογράφους:

«Ο Υπουργός κ. Κουρουμπλής ασχολήθηκε με το τι έγινε στη Σύμη και στη Βαλέτα –από ευρωπαϊκής πλευράς- αλλά όσον αφορά το Αγαθονήσι, η οικονομική του κατάσταση παραμένει η ίδια, με τις κυβερνητικές πολιτικές του αυξημένου ΦΠΑ και της κατάργησης του αφορολόγητου των μικρών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων.

Εκείνο που ήταν θετικό από τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης είναι ότι το πλοίο «Κάλυμνος» θα επανέλθει στη γραμμή από αρχές Μαρτίου και ότι ο Υπουργός είπε ότι θα κάνει προσπάθεια το ταχύπλοο να συνδέει 2 φορές την εβδομάδα το Αγαθονήσι με την Κω. Αλλά, «θα». Αναμένουμε, λοιπόν, αν θα πραγματοποιηθούν τα λεγόμενά του.»

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …