Breaking News

Δύο νέα μίνι-λεωφορεία παρέλαβε χτες η ΔΕΣ ΡΟΔΑ (video)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 17 Jul 2019 - 11:17 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Δύο νέα μίνι-λεωφορεία παρέλαβε χτες η ΔΕΣ ΡΟΔΑ μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg (ευ-κίνησης). Το πρώτο «δοκιμαστικό» δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε χτες, με την συμμετοχή του δημάρχου κ. Φώτη Χατζηδιάκου, του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρη Παρασκευά και των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας κ.κ. Βασιλείου και Ανδρέα Τσελέντη.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους αμέσως μετά την παραλαβή, ο κ. Χατζηδιάκος: «Σήμερα παραλάβαμε δύο ολοκαίνουργια μίνι-λεωφορεία τα οποία αποκτήσαμε μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg (ευ-κίνησης). Τόσο οι υπηρεσίες μας, όσο και η αντιπροσωπεία που ανέλαβε να μας τα προμηθεύσει είναι πλέον στην διάθεση της ΔΕΣ ΡΟΔΑ για να καλύψει τις ανάγκες στα δρομολόγια της πόλεως Ρόδου –στο πλαίσιο του σχεδιασμού που είχαμε ξεκινήσει προκειμένου να αποκτήσει η πόλη, μικρά, εύχρηστα οχήματα ώστε να αντιμετωπιστεί έστω και μερικώς, το συγκοινωνιακό πρόβλημα.

Η διαδρομή από το κέντρο της πόλης, προς την συμβολή της Εθνικής Αντιστάσεως και της Θεμιστοκλέους Σοφούλη, περνώντας από την οδό Μιχαήλ Πετρίδη και μέσω του ΟΑΕΔ επιστρέφοντας στην πόλη, απαιτεί 5-8 λεπτά. Δύο μικρά τέτοια λεωφορεία λοιπόν, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες αυτών των διαδρομών. Αυτά τα οχήματα, μαζί με τις οθόνες τηλεματικής μέσα στα λεωφορεία αλλά και σε 22 στάσεις από το αεροδρόμιο μέχρι και την πόλη, αναβαθμίζουν την εξυπηρέτηση των επιβατών. Όλα αυτά συνδυάζονται και με τον έλεγχο της κίνησης των λεωφορείων που υπάρχει σε εφαρμογή.

Ωστόσο, οι ανάγκες που έχει η πόλη, παραμένουν για διαμόρφωση νέων χώρων στάθμευσης. Έχουν γίνει προβλέψεις από το Λιμενικό Ταμείο στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης κι ελπίζουμε, η νέα δημοτική αρχή να προχωρήσει τα σχέδια αυτά».

Μιλώντας για τον συνολικό σχεδιασμό στα δρομολόγια, ο κ. Χατζηδιάκος είπε ότι τα δύο μίνι-λεωφορεία είναι 18 θέσεων ενώ στα σχέδια της εταιρείας ήταν να αγοραστούν ακόμη 5 λεωφορεία, 27 – 35 θέσεων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν το σύνολο της συγκοινωνίας μέσα στην πόλη. «Είναι αυτονόητο πως τα δρομολόγια προς Φαληράκι ή προς αεροδρόμιο, απαιτούν μεγάλης χωρητικότητας λεωφορεία.

Εκτιμώ πως και η επόμενη δημοτική αρχή να συνεχίσει τον σχεδιασμό, να συνδυάσει την μονοδρόμηση της κυκλοφορίας γύρω από την Μεσαιωνική Πόλη και στις οδούς Ηρακλείου Κρήτης και έρχεται μπροστά από το Πάρκ Οτέλ κ.λπ. ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες της κυκλοφορίας στην πόλη».

Ο Δημήτρης Παρασκευάς

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΣ ΡΟΔΑ κ. Δημήτρης Παρασκευάς, εξέφρασε με την σειρά του την ικανοποίησή του για την παραλαβή των δύο νέων μίνι-λεωφορείων και τόνισε: «Είναι τα οχήματα που είχαμε παραγγείλει από πέρσι και ο σχεδιασμός αφορά την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών της πόλης της Ρόδου, με τέτοια μικρά ή λίγο μεγαλύτερα, ευέλικτα λεωφορεία.

Περιμένουμε τις πινακίδες για να δρομολογηθούν και βεβαίως, τις οθόνες και τις πινακίδες όπου θα δίδονται πληροφορίες για το επιβατηγό κοινό. Εμείς υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και ελπίζουμε να συνεχιστεί η προσπάθεια και από την νέα δημοτική αρχή».

Είπε ακόμη πως η τάση στις ευρωπαϊκές χώρες είναι να μείνουν ηλεκτροκίνητα οχήματα στις πόλεις ώστε να αποσυρθούν τα ντιζελοκίνητα.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, λόγω της διεξαγωγής των εκλογών της 26ης Μαϊου και, ακολούθως της 7ης Ιουλίου, είχαν ‘παγώσει’ για τους δήμους και το δημόσιο: «Από τις 26 Απριλίου έως και τις 9 Ιουλίου που ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση, είχαμε πάγωμα στις προσλήψεις. Με τη νέα κυβέρνηση βγήκε η προκήρυξη για προσλήψεις και την προσεχή Δευτέρα, ολοκληρώνεται η διαδικασία. Από τον επόμενο μήνα, τον Αύγουστο, θα έχουμε προσωπικό για να καλύψουμε τις ανάγκες της καλοκαιρινής περιόδου» όπως είπε.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας κ.κ. Βασίλης και Ανδρές Τσελέντης, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, χαιρετίζοντας την παραλαβή των μικρών λεωφορείων: «Να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για δύο ευέλικτα και σίγουρα οχήματα που τηρούν όλες τις προδιαγραφές». Τα οχήματα έχουν κατασκευαστεί  στην Τουρκία για λογαριασμό ιταλικής εταιρείας. / dimokratiki / rodos

BINTEO

Δείτε επίσης

Στο Μαξίμου οι περιφερειάρχες για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, οι περιφερειάρχες της χώρας, …