Breaking News

Γ. Kρεμλής: «Το ζήτημα του ΦΠΑ αποτελεί ένα μεγάλο διακύβευμα για τα νησιά»

Ελλάδα, Επικαιρότητα 17 Apr 2019 - 10:39 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Το ζήτημα του ΦΠΑ αποτελεί ένα μεγάλο διακύβευμα για τα νησιά» υπογράμμισε με δηλώσεις του προς την “δ” ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συμπατριώτης μας, κ. Γιώργος Κρεμλής.

«Θεωρώ ότι έχουμε την δυνατότητα και ως αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -οποτεδήποτε προκηρυχθούν οι εθνικές εκλογές- αλλά και μέσα από τις κατάλληλες ενέργειες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (μιας και πρόθεσή μου είναι να αναπτύξουμε μία ενιαία και σαφή νησιωτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να τεθεί εκ νέου το θέμα των μειωμένων συντελεστών επί τάπητος μαζί με τα κίνητρα, το μεταφορικό ισοδύναμο και όλα τα μέτρα που μπορούν να στηρίξουν την νησιωτικότητα.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να προτείνουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υιοθετήσει ένα σχέδιο αλλά και να εκπονήσει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τα νησιά της χώρας μας. Αντίστοιχη στρατηγική υπάρχει για τα υπερπόντια διαμερίσματα –τα νησιά δηλαδή, της Γαλλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που βρίσκονται στον Ατλαντικό, Ειρηνικό Ωκεανό. Θεωρώ ότι η μάχη πρέπει να δοθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με μία ισχυρή κυβέρνηση που θα θέσει τα ζητήματα των κινήτρων για την ενίσχυση της νησιωτικότητας, συνολικά και όχι αποσπασματικά, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα δεσμευτικό νομικό πλαίσιο, ώστε να μην επαφίεται στην εκάστοτε κυβέρνηση, να ψηφίζει περιστασιακά για τους μειωμένους συντελεστές (ή άλλα παρόμοια μέτρα) τα οποία, εν συνεχεία να καταργούνται με το πρόσχημα ότι χρειαζόμαστε πόρους.

Και βέβαια, αυτό συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη της χώρας, τις νέες επενδυτικές δραστηριότητες, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την μείωση της φορολογίας γενικότερα ώστε να υπάρχει το κατάλληλο κλίμα για την οικονομία» όπως ανέφερε.

Ερωτηθείς εάν στις επικείμενες ευρωεκλογές θα υπάρχει συμμετοχή ή όχι, αφού αυτό που προβληματίζει και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι η ‘χαλαρή ψήφος’ ειδικά σε μία τόσο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Κρεμλής δήλωσε:

«Θεωρώ πως επειδή οι ευρωεκλογές συμπίπτουν με τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών, θα έχουμε υψηλή συμμετοχή -μιας και σε τοπικό αλλά και περιφερειακό επίπεδο θα υπάρξει μεγάλη κινητοποίηση από την πλευρά των υποψηφίων για τους δήμους, τις κοινότητες και τις περιφέρειες. Αποτέλεσμα αυτού, θα “συμπαρασύρει” υπό την καλή έννοια του όρου τους ψηφοφόρους. Εάν είχαν γίνει μεμονωμένα, δεν θα είχαν την ίδια συμμετοχή.

Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ πως αυτές οι ευρωεκλογές, θα έχουν και “άρωμα” εθνικών εκλογών. Η δυσαρέσκεια των πολιτών που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια λόγω πολλών ζητημάτων όπως η οικονομική κρίση, η ανεργία, η κατάρρευση της επιχειρηματικότητας κ.λπ. με κορύφωση την Συμφωνία των Πρεσπών, θα οδηγήσουν τον κόσμο στις κάλπες για να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι πρέπει επιτέλους η Ελλάδα “να γυρίσει σελίδα”.

Το διακύβευμα της ευρω-κάλπης, θα είναι αυτό: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη απέναντι σε κάποιες ευρω-σκεπτικιστικές και ευρω-εθνικιστικές τάσεις που επικρατούν σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που απαξιώνουν την Ευρώπη, χωρίς να αναγνωρίζουν την προστιθέμενη αξία της, εμποδίζοντάς μας να προχωρήσουμε σε μια νέα Ευρώπη, της αλληλεγγύης, της διασφάλισης των συνόρων μας και άλλες πολιτικές που έχουμε ανάγκη όλοι μας. Εάν βελτιώσουμε τις πολιτικές μέσα στην Ευρώπη, σε ό,τι αφορά την ενέργεια, την κρίση του μεταναστευτικού κ.λπ. θεωρώ πως όλοι θα αντιληφθούν ότι η Ευρώπη, μόνον οφέλη έχει να προσφέρει τόσο στις χώρες – μέλη όσο και στους πολίτες της». (dimokratiki)

Δείτε επίσης

Ευρωπαϊκή «πρωτιά» για την πίστη των Ελλήνων

Πρωταθλητές Ευρώπης στην ευσέβεια αναδεικνύονται οι Ελληνες. Συγκεκριμένα, καταλαμβάνουμε την πρώτη θέση σε ό,τι αφορά …