Γιώργος Μαραγκός, δήμαρχος Σύρου: «Απαιτείται μια καλύτερη ‘διακριτότητα’ των αρμοδιοτήτων»

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 23 Nov 2017 - 8:59 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Τις θέσεις της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου ενόψει του συνεδρίου της ΚΕΔΕ που θα γίνει στα Ιωάννινα, ανέπτυξε στο Notos news ο αντιπρόεδρος της και δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργος Μαραγκός.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Πρώτη Μετάδοση» ο κ. Μαραγκός, υπογράμμισε πως είναι η ώρα να τεθούν επί τάπητος τα προβλήματα των νησιών με σημείο αιχμής την διεκδίκηση ίσων ευκαιριών σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην περίφημη ‘νησιωτικότητα’.

«Στις προτάσεις μας, εστιάσαμε κυρίως σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ακτοπλοΐα και τη νησιωτικότητα, με την ανάπτυξη συγκεκριμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα) στα νησιά μας, και πώς η Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού μπορεί να συμβάλει σε αυτό που λέμε οικονομική ανάπτυξη, καθώς και με την θέσπιση οικονομικών κινήτρων των νησιών που δυστυχώς είναι πολλών ταχυτήτων…

Πρέπει κι εμείς να είμαστε αρκούντως σθεναροί στις διεκδικήσεις μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σύρου. Επιπλέον, τόνισε πως «υπάρχουν… ευήκοα ώτα στην ΚΕΔΕ, αλλά από εκεί και πέρα δεν υπάρχει η δέουσα ανταπόκριση» ενώ μίλησε για την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος που θα πλήξει τις οικονομίες των νησιωτικών δήμων. Ο κ. Μαραγκός, μίλησε ακόμη για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με την περικοπή των πόρων καθώς και με τον περιορισμό αρμοδιοτήτων σε θέματα υλοποίησης έργων.

«Θα πρέπει να υπάρξει μια καλύτερη ‘διακριτότητα’ των αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους δήμους και στις περιφέρειες –αλλά και του κεντρικού κράτους- για πολλούς λόγους. Τέλος, όσον αφορά την αλλαγή που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών για τον εκλογικό νόμο, ο δήμαρχος Σύρου εκτίμησε πως ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει σημάδια υπαναχώρησης ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον σχεδιασμό που γίνεται ‘εκ του προχείρου’ χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …