ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΕΜΛΗΣ: «Να αξιοποιήσουμε τις αναφορές στις ευρωπαϊκές συνθήκες για τη νησιωτικότητα και να διαμορφώσουμε μια Νησιωτική Πολιτική της Ε.Ε» (ηχητικό)

video, Επικαιρότητα, Τοπικά 12 Feb 2019 - 12:19 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Για τις Ευρωεκλογές, το δίλημμα θα είναι ‘περισσότερη ή λιγότερη Ευρώπη’ απέναντι στο ερώτημα εάν πρέπει να επιστρέψουμε στα κράτη – έθνη ή των ευρωσκεπτικιστών –που δεν έχουν ιστορική μνήμη».

Αυτό δήλωσε στο Notosnews ο κ. Γιώργος Κρεμλής, με καταγωγή από τη Ρόδο, κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στέλεχος μεγάλων διεθνών οργανισμών, που εκπροσωπεί επί σειρά ετών επάξια την Ελλάδα στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σήμερα είναι Διευθυντής επί τιμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει εξουσιοδοτηθεί να προωθεί θέματα κυκλικής οικονομίας και νησιωτικότητας και φέρεται να είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι να αξιοποιήσουμε τις αναφορές στις ευρωπαϊκές συνθήκες που υπάρχουν για τη νησιωτικότητα και να διαμορφώσουμε μια Νησιωτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα πρέπει να συνεργαστεί με την Μάλτα και την Κύπρο, με τα άλλα νησιά της Μεσογείου και τα άλλα νησιωτικά συμπλέγματα. Είναι πολλά τα εκατομμύρια των κατοίκων της Ε.Ε. που ζουν σε νησιά –αλλά δεν απέκτησαν ποτέ φωνή αφού είναι κατακερματισμένες» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Κρεμλής.

Επιπροσθέτως, τόνισε πως μετά την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και πολλά άλλα κίνητρα για τους νησιώτες, είναι αναγκαίο να αναζητηθεί η στρατηγική η οποία προβλέπει «ειδικά μέτρα στήριξης των νησιωτικών περιοχών με κρατικές ενισχύσεις και με μια σειρά μέτρων που συμπληρώνονται από υψηλότερα ποσοστά χρηματοδότησης από την Ε.Ε.» (theviewer)

HXHTIKO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …