Γάκης: «Δωδεκάνησος–Ν. Αιγαίο–Ευρώπη: Στόχος η ενίσχυση των Περιφερειών με πόρους» (video)

video, Ελλάδα, Επικαιρότητα 3 Mar 2018 - 9:14 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, συναντήθηκε την 1η Μαρτίου με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Karl-Heinz Lambertz.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το μέλλον της Ευρώπης για την ανάπτυξη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής πολιτικής συνοχής. Ο Πρόεδρος της Βουλής Νικόλαος Βούτσης, έθιξε στη συζήτηση το κρίσιμο θέμα του προϋπολογισμού και των Ταμείων συνοχής, θέμα που αφορά σε πολύ μεγάλο βαθμό τα Ταμεία από τα οποία εξαρτώνται οι πολιτικές στις περιφέρειες και τους δήμους.

Στη συνέχεια, ο κ. Lambertz, ενημέρωσε τα μέλη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Περιφερειών του Κοινοβουλίου σε κοινή συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα της Γερουσίας, με θέμα: «Το μέλλον της Ευρώπης και η θέση των Περιφερειών και των Δήμων».

Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών Δημήτρης Γάκης, επεσήμανε την ανάγκη θεσμικής θωράκισης και οικονομικής στήριξης των περιφερειών και των δήμων, ώστε να συνεχίζουν να παίζουν το σημαντικό τους ρόλο στην ενίσχυση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της πολιτική Συνοχής για το Νότιο Αιγαίο μετά το 2020: Το σενάριο ανάπτυξης και οι κατάλληλοι πόροι

Ο Δημήτρης Γάκης στην ομιλία του υπογράμμισε την ανάγκη της συνέχειας στην ευρωπαϊκή πολιτική Συνοχής, μετά το 2020, με τη διάθεση των κατάλληλων – αναγκαίων για την πολυνησιωτική περιφέρεια – πόρων για το Νότιο Αιγαίο.

BINTEO

Δείτε επίσης

Azerbaijan military releases bizarre heavy metal song amid clash with Armenia! (video)

They put the guns in Guns and Roses. The Azerbaijan military has released a bizarre …