Breaking News

Αντώνης Καμπουράκης: «Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία συμφωνία, σύμβαση και ανάθεση της απερχόμενης δημοτικής αρχής»

Ελλάδα, Επικαιρότητα 25 Jul 2019 - 11:34 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Καμία συμφωνία, καμία σύμβαση και καμία ανάθεση, που υπέγραψε ή θα υπογράψει η απερχόμενη δημοτική αρχή από την 2α Ιουνίου 2019 και μετά, δεν θα γίνει αποδεκτή από τη νέα δημοτική αρχή, που αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019» δήλωσε χθες στην “δημοκρατική” ο νέος δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης.

Αφορμή για την δήλωση του κ. Καμπουράκη, αποτέλεσε η διαπίστωση ότι ενώ έχει εκφράσει σαφέστατα το αίτημά του αυτό και εγγράφως και προφορικά στην απερχόμενη δημοτική αρχή, διαπιστώνει ότι τόσο σε επίπεδο Δήμου Ρόδου όσο και σε επίπεδο δημοτικών εταιρειών, λαμβάνονται αποφάσεις, τις συνέπειες, τα αποτελέσματα και τις δεσμεύσεις των οποίων θα κληθεί να διαχειριστεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, αναλαμβάνοντας πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις, ερήμην του, παρά τη σαφή εντολή του εκλογικού σώματος.

«Η διοίκηση έχει συνέχεια, αυτό είναι δεδομένο, από εκεί και πέρα όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι δεν θα επιτρέψω να κακοποιηθεί η εκπεφρασμένη βούληση των πολιτών του νησιού, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην κάλπη, για μια νέα αντίληψη στην πολιτική διαχείριση των δημοτικών μας πραγμάτων. Η εντολή ήταν σαφής, όμως δεν φαίνεται να έχει γίνει κατανοητή» δήλωσε ο κ. Καμπουράκης.

Ενδεικτική της στάσεως της δημοτικής αρχής έναντι σημαντικών θεμάτων, που θα κληθεί να διαχειριστεί ο νέος δήμαρχος Ρόδου, είναι και η απόφασή της να φέρει προς συζήτηση στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, το θέμα της χορήγησης και νέας, 8μηνης παρατάσεως, για την υλοποίηση των έργων της εταιρείας “Ήχος και Φως ΑΕ” στον ομώνυμο ανθόκηπο, αφού προηγήθηκαν δύο προηγούμενες 4μηνης διάρκειας κι ενώ η δεύτερη λήγει την 31η Αυγούστου 2019, μια μέρα πριν αναλάβει καθήκοντα η νέα δημοτική αρχή.

Το θέμα, που αφορά στην υλοποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης του οπτικοακουστικού θεάματος στον ανθόκηπο, που υπεγράφη την 28η Φεβρουαρίου 2018, αφού το προσχέδιό της εγκρίθηκε, μετά από εξονυχιστικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δεν είναι απλό.

Δεν αφορά συγκεκριμένα μόνο στην υλοποίηση των έργων, που όφειλαν σύμφωνα με την σύμβαση να έχουν ολοκληρωθεί εντός διαστήματος 10 μηνών από την υπογραφή, αλλά έχει και οικονομικό αντικείμενο.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην σύμβαση, η επένδυση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ θα υλοποιηθεί με ίδια συμμετοχή της εταιρείας ύψους 375.000 ευρώ και δάνειο ύψους από 900.000 ευρώ έως 1.125.000 ευρώ.

Το καταβλητέο στον Δήμο Ρόδου ετήσιο μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 85.000 ευρώ και καταβάλλεται στο πρώτο 10ήμερο κάθε τριμήνου επιβαρυνόμενο και με χαρτόσημο και ΟΓΑ 3,6%, αναπροσαρμόζεται ετησίως, ενώ επιπρόσθετα η εταιρεία θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 20.000 ευρώ έναντι του ελάχιστου εγγυημένου τζίρου της ύψους 1.000.000 ευρώ ανά έτος (2% επί του τζίρου).

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του μισθώματος και του οικονομικού ανταλλάγματος προβλέπεται προσαύξηση σε ποσοστό 2,5%.

Σε περίπτωση επιπλέον μη τήρησης του αυστηρού χρονοδιαγράμματος προβλέπεται κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής και καταγγελία της συμβάσεως.

Η εταιρεία σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί αρμοδίως και κατόπιν αιτήσεώς του στον νέο δήμαρχο Ρόδου από την δημοτική αρχή, δεν έχει υπάρξει συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις, όπως αυτές απορρέουν από την σύμβαση παραχώρησης.

Το ένα θέμα έτσι, που γεννάται είναι, αν θα πρέπει πρώτα να εξασφαλιστεί η εξόφληση των οφειλών της και ακολούθως να εξεταστεί η χορήγηση παρατάσεως ή όχι και επιπλέον αν τηρούνται επακριβώς οι προβλέψεις της συμβάσεως όπως αυτές εγκρίθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. / διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ: dimokratiki.gr

Δείτε επίσης

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «Στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της …