Breaking News

Αδωνις Γεωργιάδης: «Η επένδυση στο Γκόλφ Αφάντου θα γίνει!» – Τι έγινε στη συνάντηση στη Ρόδο

Ελλάδα, Επικαιρότητα 19 Aug 2019 - 9:49 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

«Αυτοψία» στο βόρειο τμήμα του ακινήτου του Γκόλφ Αφάντου στο οποίο έχει πλειοδοτήσει και υπογράψει σύμβαση με το ΤΑΙΠΕΔ η εταιρεία M.A. Angeliadis συμφερόντων του ομογενή επενδυτή κ. Μαϊκ Αγγελιάδη, πραγματοποίησε προχθές το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός συνοδευόμενος από τον κ. Αγγελιάδη και τους εκπροσώπους της εταιρείας «Κτίριο ΑΕ» κ.κ. Τάσο και Γιώργο Ατσίδη, ενημερώθηκε για τις εκκρεμότητες που υφίστανται για την ολοκλήρωση της γραφειοκρατίας πριν την έναρξη της επένδυσης ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά το master plan που έχει εκπονηθεί και μένει να υλοποιηθεί από την εταιρεία στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα εκκρεμεί να δοθεί το «πράσινο φως» από το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας και την Επιτροπή Παραμεθορίου.
Η Επιτροπή Παραμεθορίου είχε ζητήσει από τις εταιρείες να της υποβάλουν συμπληρωματικά στοιχεία κυρίως τοπογραφικά στα οποία θα λαμβάνεται μέριμνα για την άμυνα στην περιοχή.

Επιπλέον εκκρεμεί η ολοκλήρωση της μεταγραφής των ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ στο Κτηματολόγιο της Ρόδου και συγκεκριμένα η μεταγραφή της ιδιοκτησίας τους στις 3 εταιρείες ειδικού σκοπού που έχει συστήσει το Ταμείο.

Θυμίζουμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει συστήσει τις ακόλουθες εταιρείες:
-Άφαντου Τουριστικό Χωριό Μονοπρόσωπη Α.Ε. τουριστικής ανάπτυξης ακινήτων
-Άφαντου Γκολφ Μονοπρόσωπη ΑΕ τουριστικής ανάπτυξης ακινήτων
-Afandou real estate Μονοπρόσωπη ΑΕ ανάπτυξης ακινήτων

Το μετοχικό κεφάλαιο των εταιρειών αυτών μετά την υπογραφή των συμβάσεων θα μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στις δύο εταιρείες που πλειοδότησαν οι οποίες στην συνέχεια θα υλοποιήσουν βάσει χρονοδιαγραμμάτων, που υφίστανται στα master plan που έχουν εκπονήσει, τις επενδύσεις τους.


Τέλος εκκρεμεί η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την αποκλειστική χρήση του αιγιαλού και η οριστική ρύθμιση των εκκρεμοτήτων που υφίσταται σε πρωτόκολλα αυθαίρετης κατάληψης στο οικόπεδο.
Μετά την ολοκλήρωση της επί τόπου ενημέρωσης του ο Υπουργός, ο κ. Αγγελιάδης και οι συνεργάτες του δείπνησαν στην ταβέρνα «Αβάντης».

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε χθες στην «δημοκρατική» τα εξής:
«Είχαμε χτες μία συνάντηση στην Αφάντου για την επένδυση. Είδαμε τα σημεία που είναι προβληματικά.

Μου έδειξαν τα master plan και τα σχέδια, συνεννοηθήκαμε για τα βήματα που μένουν για να προχωρήσουμε στην μεταβίβαση και δεσμευτήκαμε σε ένα χρονοδιάγραμμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας και το χρονοδιάγραμμα μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν τελειώσει όλα –ίσως και λίγο νωρίτερα. Υπάρχει ένα πρόβλημα με την απομάκρυνση των καντινών, που είναι πιο σύνθετο αλλά θα μπορούσε αυτό να μείνει σε εκκρεμότητα όσο προχωρούν τα υπόλοιπα.

Είναι το μοναδικό που είναι πιο σύνθετο σε σχέση με τα άλλα. Επίσης, ο επενδυτής μου έδειξε το κομμάτι της αρχαιολογίας και συζητήσαμε για τα της επένδυσης».

Ο κ. Γεωργιάδης ανήρτησε εξάλλου στο Twitter τα εξής:
«Χθες, με τον επενδυτή κ. Αγγελιάδη και τους συνεργάτες του, που ετοιμάζουν την τεράστια επένδυση στην Αφάντου της Ρόδου, γυρίσαμε όλο τον χώρο.
Πάνω από 1600 στρέμματα. Στο master plan έχουν γήπεδο γκολφ, τρία ξενοδοχεία, μία μοναδική μαρίνα, ορειβατικό περίπατο κλπ Θα γίνει!»

Διαβεβαιώσεις ότι επιλύονται τα τελευταία προβλήματα στη μεγάλη επένδυση του Ελληνοαμερικανού επενδυτή Μερκούριου Αγγελιάδη στο Γκολφ Αφάντου Ρόδου έδωσε μόλις πρόσφατα σε άλλη συνάντηση τους την 5η Αυγούστου 2019 στο Υπουργείο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα συναισθήματά του για τα πέντε αυτά χρόνια που πασχίζει να βάλει μπροστά την μεγάλη επένδυση ο κ. Αγγελιάδης είχε δηλώσει ότι είναι πολύ αισιόδοξος πλέον και ευτυχώς όλα καλά γιατί «πέντε χρόνια είναι πολλά, η ηλικία περνάει και μικραίνει και ο ενθουσιασμός».

«Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε και το γκολφ με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και να απευθυνθούμε στον τουρισμό όλου του χρόνου, και του χειμώνα δηλαδή με προσέλκυση τουριστών μέσα από πολύ ποιοτικές υπηρεσίες και δομές».

Η προσφυγή στο ΣτΕ
Στο μεταξύ για την 13η Νοεμβρίου 2019 έχει προγραμματιστεί μετά από αναβολές η συζήτηση ενώπιον του Ε’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας η συζήτηση της αίτησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την ακύρωση της απόφασης του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αρ. Μπαλτά με την οποία, μετά από αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου Ερημοκάστρου, χαρακτηρίστηκε ως αρχαιολογικός χώρος μείζων έκταση 10.000 στρεμμάτων περίπου, από το Λαδικό έως τον Λουτάνη ποταμό, στα Κολύμπια.

Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, την προσφυγή υπογράφουν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, νομίμως εκπροσωπούμενη από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και οι κ.κ. Νικόλαος Κουμνάκης, αρχιτέκτονας – μηχανικός, κάτοικος Ρόδου και Αντιγόνη Μιχαλάκη, δικηγόρος, κάτοικος Ρόδου.

Με την προσφυγή υποστηρίζεται ότι ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αποφάσισε την αναοριοθέτηση του κηρυγμένου αρχαιολογικού χώρου Ερημοκάστρου – Τραουνού – Αφάντου, για λόγους προστασίας του συνόλου των αρχαιοτήτων, που έχουν αποκαλυφθεί στα νότια του λόφου του Ερημοκάστρου Καλυθιών μετά τη κήρυξη του ομώνυμου αρχαιολογικού χώρου και τη διεξαγωγή νεώτερων ανασκαφικών ερευνών, όπως εργαστηριακές εγκαταστάσεις, που χρονολογούνται από την ελληνιστική έως την ύστερορωμαϊκή περίοδο, διευρύνοντας υπέρμετρα τα όρια της αρχαιολογικής ζώνης.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διερευνητικές τομές στα δύο οικόπεδα και δεν προέκυψαν σημαντικά ευρήματα. /  Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δείτε επίσης

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ – ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ: «Στηρίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ»

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε, σήμερα, συνάντηση με τον Πρόεδρο της …