Ο Βλαντιμίρ Πούτιν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Διεθνή 15 Oct 2017 - 5:18 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μιλώντας σε συμμετέχοντες και επισκέπτες της 137ης Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης (IPU) στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε ότι η επιβολή κυρώσεων κατά των βουλευτών είναι ένα αντιπαραγωγικό βήμα.
«Δυστυχώς, βλέπουμε ότι οι προσπάθειες περιορισμού των άμεσων επαφών και της επικοινωνίας μεταξύ των νομοθετών έχουν γίνει ολοένα και πιο συχνές, εννοώ την πρακτική της επιβολής περιορισμών που εισάγουν διακρίσεις και καταλογισμών κυρώσεων, οι οποίοι συχνά περιλαμβάνουν νομοθέτες. Θεωρούμε την πρακτική αυτή απαράδεκτη , επιβλαβής και απλά ανόητη. Τόσο το σύστημα του διεθνούς δικαίου όσο και ο πολιτισμός του διακρατικού διαλόγου έχουν διαβρωθεί, είπε. Τα κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο, ως εκπρόσωποι της βούλησης του λαού, παίζουν ένα ορόσημο, σημαντικό, μερικές φορές σημαντικό ρόλο στην εκπόνηση εθνικών μοντέλων ανάπτυξης και, φυσικά, στην αναζήτηση κατάλληλων απαντήσεων στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές που είναι κοινά για όλους μας, τους αποδίδω [προκλήσεις και απειλές] τη διάβρωση του διεθνούς δικαίου και την κουλτούρα του διακρατικού διαλόγου μεταξύ τους.
Εμείς [η Ρωσία] θα ακολουθήσουμε σταθερά την πορεία προς την ανάπτυξη δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών θεσμών, για να αυξήσουμε την εξουσία και τη σημασία της δικαστικής εξουσίας» όπως είπε.

Καταπολέμηση της τρομοκρατίας στη Συρία
Σχολιάζοντας τη ρωσική επιχείρηση στη Συρία, ο Ρώσος πρόεδρος επανέλαβε το αίτημά του για τη δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου κατά της τρομοκρατίας. Ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας θα πρέπει να διεξαχθεί χωρίς την προσφυγή σε διπλά πρότυπα και τη χρήση ριζοσπαστικών, είπε ο Πούτιν.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι απαραίτητο να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία χωρίς διπλά πρότυπα, χωρίς κρυφές ατζέντες, χωρίς τη χρήση ριζοσπαστών για τα πολιτικά συμφέροντα κάποιου και, βεβαίως, μόνο με την ένωση των χεριών, μόνο μαζί. Οι προσπάθειες παρεμβολής στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών φέρνουν «χάος» στη Μέση Ανατολή και προκαλούν την άνοδο μιας τρομοκρατικής απειλής.
Κάθε κράτος έχει το φυσικό και αδιαμφισβήτητο δικαίωμά του να καθορίζει μόνη του τη μοίρα του, όπως είναι επισημοποιημένη στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Οι προσπάθειες να παρεμβαίνουν στη ζωή των κυρίαρχων κρατών χωρίς την κατανόηση και τη συνεκτίμηση των εθνικών χαρακτηριστικών, οδηγεί μόνο στο χάος. Αυτή η αδικαιολόγητη ξένη παρέμβαση είχε ως αποτέλεσμα την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, την κλιμάκωση των εντάσεων στην περιοχή και την αύξηση της τρομοκρατικής απειλής» είπε.
Η διεθνής κοινότητα θα πρέπει να σκεφτεί την μεταπολεμική ανασυγκρότηση της Συρίας και το ύψος της βοήθειας προς το κράτος που διέταξε την κρίση, δήλωσε ο Πούτιν.

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …