ΡΩΣΙΑ: Τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών δείχνουν μείωση της ψήφου διαμαρτυρίας

Διεθνή 9 Sep 2019 - 6:46 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Κυριακής για τον Δήμο της Μόσχας αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί των πολιτικών αναλυτών σχετικά με την ψήφο διαμαρτυρία δεν ήταν σωστές. 

Ο Αντρέι Τουρτσάκ, γραμματέας του Γενικού Συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε ότι το κόμμα ‘Ενιαία Ρωσία’ του Βλαντιμίρ Πούτιν, κέρδισε την πλειοψηφία στον Δήμο Μόσχας και ελπίζει να έχει 25 από τις 45 έδρες.

Οι εκλογές στη Δούμα της Πόλης της Μόσχας πραγματοποιήθηκαν την ίδια ημέρα στις 8 Σεπτεμβρίου σε 45 εκλογικές περιφέρειες και συμμετείχαν συνολικά 225 υποψήφιοι.

Πενήντα οκτώ εξ αυτών είχαν αυτοπροταθεί.

Το Κρεμλίνο ανέφερε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών είναι μια ευκαιρία για την εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων.

Ο  εκπρόσωπος του Κρεμλίνου κ. Πέσκοφ τόνισε ότι το κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας «έχει κερδίσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εδρών αλλά έχει χάσει μερικές.

Είναι βέβαιο ότι όλα τα κόμματα που συμμετείχαν στις δημοσκοπήσεις και όλοι οι υποψήφιοι θα χρησιμοποιήσουν βεβαίως την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια αυτών των εκλογών για να προετοιμάσουν για τα νέα»,

Συνολικά, το κόμμα της Ενιαίας Ρωσίας έχει διατηρήσει τις ηγετικές του θέσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ότι δεν σημειώθηκαν σημαντικά περιστατικά κατά τις εκλογές.

Σε εθνικό επίπεδο, περισσότερες από 5.000 εκλογικές αναμετρήσεις σε διάφορα επίπεδα έλαβαν χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου σε 85 περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το κυβερνών κόμμα έλαβε πάνω από το 60% στα ρωσικά περιφερειακά νομοθετικά όργανα χωρίς να προσμετρώνται όσοι αυτοπροτάθηκαν -που ενδέχεται να ενταχθούν στα κοινοβουλευτικά τμήματα της ‘Ενιαίας Ρωσίας’ αργότερα. / tass

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …