ΡΩΣΙΑ: Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει μαζικό εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, τον Οκτώβριο

Διεθνή 1 Aug 2020 - 2:48 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το υπουργείο Υγείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σχεδιάζει μια μαζική εκστρατεία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού τον Οκτώβριο, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

“Σχεδιάζουμε ευρύτερο [εμβολιασμό] για τον Οκτώβριο, επειδή πρέπει να ξεκινήσουμε ένα νέο σύστημα θεραπείας σταδιακά”, ανέφερε. 

Ο Μουράσκο επισήμανε νωρίτερα ότι οι κλινικές δοκιμές ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από το Gamaleya Scientific Research Institute of Epidemiology and Microbiology έχουν ολοκληρωθεί. 

«Θα ξεκινήσουμε με τον εμβολιασμό των ειδικών ομάδων και πρώτα από τους γιατρούς και τους καθηγητές. Επίσης, θα παρακολουθείται η πορεία όσων εμβολιάζονται» τόνισε ο Ρώσος υπουργός Υγείας.

Όπως επισήμανε, τουλάχιστον δύο πατέντες εμβολίων θα καταχωρηθούν τους επόμενους μήνες από τα ιδρύματα που πραγματοποιούν τις έρευνες για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

«Αναμένουμε ακόμα δύο αιτήσεις τους επόμενους δύο μήνες για άδεια για κλινικές δοκιμές εμβολίου» σχολίασε ο Μουράσκο. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, δήλωσε ότι τέσσερα εμβόλια κορωνοϊού που έχουν αναπτυχθεί έχουν ήδη αποδειχθεί ότι είναι ασφαλή, ενώ οι κλινικές δοκιμές δύο εμβολίων που έχουν αναπτυχθεί από το Εθνικό Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας «N. Γκεμαλέι» βρίσκονται στην τελική τους φάση. 

Μέχρι σήμερα, έχουν επιβεβαιωθεί 845.443 περιπτώσεις κορωνοϊού στη Ρωσία, με 646.524 ασθενείς να έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Τα τελευταία στοιχεία της Ρωσίας δείχνουν 14.058 θανάτους σε εθνικό επίπεδο. Νωρίτερα, η ρωσική κυβέρνηση δημιούργησε μια ανοιχτή γραμμή Διαδικτύου για να ενημερώνει το κοινό σχετικά με την κατάσταση του κορωνοϊού, / ΤΑΣΣ 

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …