ΠΑΡΙΣΙ: Η… ερημωμένη πόλη του φωτός – Κλειστά ξενοδοχεία, χωρίς τουρισμό φέτος

Διεθνή 1 Aug 2020 - 3:06 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο τουριστικός τομέας υποφέρει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Στο Παρίσι, η σιωπή είναι ιδιαίτερα παρούσα και ασυνήθιστη φέτος, όπου μόνον το ένα τρίτο των δωματίων στα ξενοδοχεία είναι ρεζερβέ. 

Συνήθως, κάθε χρόνο τέτοια εποχή στο Παρίσι, θα έπρεπε να… παραγκωνίζεστε για μία φωτογραφία ή μία σέλφι είτε στην πλατεία του Λούβρου, είτε στο προαύλιο του Trocadéro. 

Αυτή την περίοδο, πολλά ξενοδοχεία, κλείνουν λόγω έλλειψης πελατών. Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην πόλη του φωτός έχουν μόλις 20% πληρότητες -γι αυτό και επιλέγουν να παραμείνουν κλειστά. 

Η Fiora Lafranchi, διευθύντρια του Hotel Dress Code, δηλώνει: «Είπα στον εαυτό μου ας πάμε να τολμήσουμε, ανοίγουμε αλλά τα αποτελέσματα του μήνα Ιουλίου ήταν μικρά. Με μόνο 20% πληρότητα, πήραμε λοιπόν την απόφαση να κλείσουμε», λέει.

Τ μισά από τα παρισινά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά και τον Αύγουστο λόγω έλλειψης πελατών.

Μια επώδυνη επιλογή ήταν επίσης τα καταστήματα με σουβενίρ στην καρδιά του Παρισιού. Στις τουριστικές περιοχές, οι αναμνηστικοί πύργοι του Άιφελ δεν αφήνουν τα ράφια τους αν και χωρίς… πωλήσεις. / france info

 

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …