Ρωσία και Κίνα στηρίζουν τη χρήση εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές (video)

video, Διεθνή 13 Sep 2018 - 12:09 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ, που διεξάγεται ετησίως από το 2015, δημιουργήθηκε για να αναπτύξει πολιτικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ της Ρωσίας και της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού. 

Την Τρίτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Χι Τζίνπινγκ βρέθηκαν σε μια συνάντηση διαπεριφερειακής συνεργασίας στρογγυλής τραπέζης στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ (ΕΑΧ) στο Βλαδιβοστόκ.

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία και η Κίνα υποστηρίζουν τη χρήση εθνικών νομισμάτων στις συναλλαγές εν μέσω συνεχιζόμενων κινδύνων στην παγκόσμια οικονομία:

“Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον για πιο ενεργό χρήση των εθνικών νομισμάτων στις διμερείς συναλλαγές, γεγονός που θα αυξήσει τη σταθερότητα των τραπεζικών υπηρεσιών για εξαγωγές – εισαγωγές εν μέσω συνεχιζόμενων κινδύνων στις παγκόσμιες αγορές”, δήλωσε ο κ. Πούτιν μετά από συνομιλίες με τον κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο του Φόρουμ.

Ο κ.Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση με 26 εκπροσώπους ξένων επιχειρηματικών κύκλων στο φόρουμ. Οι συμμετοχές στη συνάντηση περιλαμβάνουν οκτώ ιαπωνικά στελέχη, εννέα κινέζους επιχειρηματικούς ηγέτες και δύο νοτιοκορεάτες. Τα άλλα στελέχη ως παρατηρητές ήταν από την Αυστραλία, την Αυστρία, τα νησιά Καϊμάν, τη Δανία, τις Κάτω Χώρες, τη Σιγκαπούρη και τη Σουηδία. (sputink)

BINTEO

Δείτε επίσης

Βρετανία-Brexit: «Έτοιμο» το Λονδίνο για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Η Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι “έτοιμη” για μια αποτυχία των εμπορικών της διαπραγματεύσεων …