ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: «Δραματική αναζωπύρωση» της ιλαράς στην Ευρώπη

Διεθνή 27 Oct 2019 - 10:47 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι υπήρξε μια «δραματική αναβίωση» της ιλαράς στην Ευρώπη, εν μέρει λόγω της άρνησης εμβολιασμού, με περίπου 90.000 άτομα να αρρώστησαν από τον ιό το πρώτο εξάμηνο του 2019.

Σε έκθεση που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, η υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ δήλωσε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους είναι διπλάσιος από τον αριθμό που αναφέρθηκε για την ίδια περίοδο το 2018.

Η ιλαρά είναι μία από τις πιο μολυσματικές ασθένειες στον κόσμο και εξαπλώνεται κυρίως με το βήξιμο, και στενή προσωπική επαφή.

Παρόλο που πολλές ευρωπαϊκές χώρες εισήγαγαν ισχυρότερες πολιτικές εμβολιασμού, οι επίμονοι αρνητές των εμβολιασμών, πυροδότησαν επιδημίες σε ολόκληρη την ήπειρο.

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση πρότεινε τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς για την ιλαρά για παιδιά και εργαζόμενους σε νηπιαγωγεία και σχολεία καθώς καταγράφτηκαν περισσότερα από 400 κρούσματα ιλαράς στη Γερμανία φέτος.

Με περισσότερες από 84.000 περιπτώσεις, η Ουκρανία αντιπροσώπευε τη μεγάλη πλειοψηφία της εξάπλωσης ιλαράς στην Ευρώπη, ακολουθούμενη από το Καζαχστάν και τη Γεωργία.

Τον Φεβρουάριο, το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας δήλωσε ότι 8 άνθρωποι πέθαναν από ιλαρά. / france 24

Δείτε επίσης

Έχασε την πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση ο Εμμανουέλ Μακρόν

Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν έχασε την πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση με τη …