Ο Μακρόν ζήτησε από τις περιφέρειες «κοινή ευθύνη» με την Ε.Ε. (Video)

video, Διεθνή 29 Oct 2017 - 12:25 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Στην 22η Διάσκεψη για τις τις (πιο απομακρυσμένες) περιφέρειες που πραγματοποιήθηκε στη Γουιάνα ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν μίλησε για τη νέα στρατηγική της Ευρώπης σχετικά με το μέλλον των περιφερειών.

Στην τελετή λήξης δύο ήταν παρών η Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Corina Cretu, αλλά και ο Jean-Claude Juncker, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Οι 9 Πρόεδροι των περιφερειών μετά τη συνάντηση που είχαν με την Corina Cretu μίλησαν για την «σημαντική πρόοδο» σε δράσεις που γίνονται από τις περιφέρειες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στην ομιλία του, ο Εμμανουήλ Μακρόν εντόπισε τρεις γραμμές εργασίας για την ανανεωμένη σύμπραξη μεταξύ των Βρυξελλών και των (πιο απομακρυσμένων) περιφερειών τους. Η πρώτη είναι η οικονομική επιτυχία, η οποία περιλαμβάνει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και των ΜΜΕ και τη χαλάρωση των κανόνων ανταγωνισμού στις περιοχές αυτές. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για την επαγγελματική κατάρτιση για τη νεολαία “θα διατίθενται στις περιοχές αυτές”.

Δεύτερος σημαντικός άξονας για τον Γάλλο Πρόεδρο η χαλάρωση των κανόνων σε διάφορα περιφερειακά πλαίσια αυτών των εδαφών. Τέλος, ο κ. Emmanuel Macron ζήτησε «κοινή ευθύνη» μεταξύ της Ευρώπης και των εξόχως περιφερειών της με μεγαλύτερη συνοχή των διαφόρων πολιτικών.

Ο κ. Μακρόν επιβεβαίωσε την «αγάπη» του για τι περιφέρειες λέγοντας: «Αγαπώ όλα τα εδάφη που αντιπροσωπεύουν τις αξίες μας, την υπερηφάνεια μας, η νεολαία μας (…) Πείτε στον εαυτό σας αν και βρίσκεστε στην καρδιά της Ευρώπης (…) επειδή οι αποκαλούμενες περιφέρειες είναι η Ευρώπη…»

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Δείτε επίσης

Βρετανία-Brexit: «Έτοιμο» το Λονδίνο για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Η Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι “έτοιμη” για μια αποτυχία των εμπορικών της διαπραγματεύσεων …