Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των ΜΜΕ – Τι είπε για τις εκλογές

Διεθνή 12 Jan 2018 - 8:18 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Πριν από την ρωσική ημέρα Τύπου που είναι στις 13 Ιανουαρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με επικεφαλής των ρωσικών έντυπων μέσων και πρακτορείων ειδήσεων στο συντακτικό της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα τρέχοντα επαγγελματικά θέματα. Ο Πρόεδρος συνεχάρη τους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την ημέρα του Τύπου.

Πούτιν: Καλησπέρα. Σας συγχαίρω όλους για την ημέρα του Τύπου.

Επικεφαλής της εφημερίδας Komsomolskaya Pravda Vladimir Sungorkin: Η ρωσική ημέρα Τύπου.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Τα συγχαρητήριά μου σε όλους όσους ασχολούνται με αυτό το υπέροχο επάγγελμα, ένα ενδιαφέρον, πολύ σημαντικό, δύσκολο και, δυστυχώς, περιστασιακά επικίνδυνο, αλλά πολύ σημαντικό. Σας συγχαίρω και εύχομαι σε όλους εσάς, σε όλους τους συναδέλφους σας, σε όλους όσους εργάζεστε τόσο σε έντυπα όσο και σε ηλεκτρονικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, σε μέσα ενημέρωσης μέσω Διαδικτύου.

Οι άνθρωποι στο δικό σας χώρο είναι ενδιαφέροντες, αντισυμβατικοί, δημιουργικοί και συχνά πολύ ταλαντούχοι. Θα ήθελα να εκφράσω την ελπίδα μου ότι όλες αυτές οι ιδιότητες, όλα τα ταλέντα και οι προσπάθειες θα εξυπηρετήσουν το καλό της κοινωνίας και των Ρώσων πολιτών.

Πούτιν: Θα ολοκληρώσω τη σύντομη ομιλία μου, τις εισαγωγικές μου παρατηρήσεις, σε αυτό το σημείωμα. Ας μιλήσουμε, όπως κάνουμε πολλές φορές σε συναντήσεις όπως αυτό.

Vladimir Sungorkin: Κύριε Πρόεδρε, σας ευχαριστώ που ήρθατε στην Komsomolskaya Pravda.

Έχω μια ερώτηση για σας όχι ως Πρόεδρος, αλλά ως υποψήφιος για προεδρία. Φέτος, θα έχουμε, νομίζω, ένα ρεκόρ από όσους θέλουν να οδηγήσουν την αγαπημένη μας μητέρα Ρωσία. Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τον μεγάλο αριθμό πιθανών υποψηφίων; Σας παρακινούν, ή ακριβώς το αντίθετο; Ποια είναι τα συναισθήματά σας για την αντιμετώπιση 15 αντιπάλων, πιστεύω;

Πούτιν: Νομίζω ότι είναι φυσιολογικό και καλό. Σε κάποιο βαθμό, η προεκλογική περίοδος πάντα πλήττει την κοινωνία, διότι, δυστυχώς, υπάρχει και πολλή ….αιθάλη, αλλά εξακολουθεί να είναι καλό, διότι δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία και τον λόγο να μιλήσουν, να συζητήσουν πώς διαφορετικά άτομα αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.

Σε γενικές γραμμές, νομίζω ότι είναι χρήσιμο. Διατηρεί τη συζήτηση φρέσκια και την οξύνει. Το κυριότερο είναι να κάνουμε τα πάντα σύμφωνα με το νόμο, καθώς και ορισμένες ηθικές και ηθικές αξίες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο. και σε γενικές γραμμές αυτές τις εκστρατείες που μόλις ανέφερα, ενώ έχουν μειονεκτήματα, ωφελούν ακόμα την κοινωνία. Γι ‘αυτό το χαιρετίζω. Θα χαρούμε να δούμε και να ακούσουμε ενδιαφέρουσες, κομψές και χρήσιμες προτάσεις για την ανάπτυξη της χώρας.

Επικεφαλής συντάκτης της εφημερίδας Kommersant Σεργκέι Γιακοβλεφ: Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να συνεχίσω το θέμα των εκλογών.

Ο Alexei Navalny δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές. Ακούσαμε αμέσως κριτική από την Ουάσινγκτον και από διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Θα ήθελα να μάθω τι σκέφτεστε για αυτό και πώς βλέπετε την κατάσταση;

Βλαντιμίρ Πούτιν: Καταρχάς, θα ήθελα να πω ότι κανείς δεν συμπαθεί όταν άλλοι παρεμβαίνουν στις εσωτερικές πολιτικές υποθέσεις τους. Οι Αμερικανοί φίλοι μας δεν το συμπαθούν ιδιαίτερα. Μπορούμε να δούμε την αντίδρασή τους ακόμη και σε αναξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την παρέμβασή μας, μπορούμε να δούμε πόσο έντονη ήταν η αντίδραση, ακόμη και επιθετική, θα έλεγα. Η εμπειρία των αμερικανικών προεκλογικών εκστρατειών δείχνει ότι δύσκολα επιτρέπουν σε κανέναν.

Η κατάσταση με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που χαρακτηρίστηκαν αμέσως ως ξένοι πράκτορες και η απόδοσή τους παρεμπόδισαν, με έναν αρκετά επιθετικό και καταστροφικό τρόπο, θα έλεγα ότι αυτό μιλάει ακριβώς για το πώς αντιδρούν αν κάποιος επηρεάζει την εσωτερική πολιτική κατάσταση κάπως, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο.

Το γεγονός ότι το κάνουν αυτό το ίδιο, τουλάχιστον κάνει αυτές τις προσπάθειες, θεωρείται από αυτούς ως κανονικό, το οποίο είναι απολύτως λάθος κατά την άποψή μου. Και αν θέλουν να ανακατευονται σε όλα, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε ορισμένες προκλήσεις τις οποίες πραγματικά ενθαρρύνουν.

Σας ζητώ να μην το παίρνετε σαν να παρεμβαίνουμε σε κάτι. Δεν πρόκειται να παρέμβουμε. Δηλώνω απλώς το γεγονός ότι σε κανέναν δεν αρέσει όταν κάποιος παρεμβαίνει στην επιχείρησή του, αλλά είναι ευτυχής να εισβάλλει στις υποθέσεις των άλλων. Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μου σχετικά με κάποιες αντιδράσεις από το αμερικανικό Κογκρέσο που ακολούθησαν το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με το γεγονός ότι δεν επιτρέπεται κάποιος. Αυτή είναι η πρώτη φορά.

Η δεύτερη περίπτωση. Ο χαρακτήρας που αναφέρατε δεν είναι ο μόνος που απαγορεύτηκε. Για κάποιο λόγο άλλοι δεν ανακοινώθηκαν. Αυτό φαίνεται να αποκαλύπτει την αμερικανική κυβέρνηση και τις προτιμήσεις των άλλων εθνών σχετικά με το ποιοι θα ήθελαν να προωθήσουν στη Ρωσική πολιτική και ποιοι θα ήθελαν να δουν μεταξύ της ηγεσίας της χώρας, αν όχι του ηγέτη. Και προφανώς, αυτοί είναι οι άνθρωποι που βασίζονται, βασίζονται. Και σε αυτή την περίπτωση, έδωσαν τον εαυτό τους μακριά, θα είχαν κάνει καλύτερα αν είχαν σιωπηθεί.

Το κλειδί δεν είναι ποιος μπορούσε να τρέξει και ποιος δεν ήταν, γιατί αυτή είναι η συνήθης πρακτική. Το κλειδί είναι να κατανοήσουμε και να ακολουθήσουμε το πνεύμα του νόμου για μας μέσα στη χώρα. Να κατανοήσουμε ότι οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου, ανεξάρτητα από το ποιος διαπράττεται, είναι απαράδεκτη. Και αυτό είναι. Συμπεριλαμβανομένων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. (theviewer)

 

 

Δείτε επίσης

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Δραματικές εξελίξεις κ επαπειλούμενο «ρήγμα» στην Ορθοδοξία

Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου αποφάσισε να επαναφέρει τους επικεφαλής των δυο σχισματικών Εκκλησιών της …