ΚΡΕΜΛΙΝΟ: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί «οπωσδήποτε» με τον Ντόναλντ Τραμπ, στο Παρίσι

Διεθνή 6 Nov 2018 - 12:41 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι πιθανότατα δεν θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν όταν και οι δύο θα βρίσκονται στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο για την 100ή επέτειο από το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. 

«Δεν είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε μια συνάντηση στο Παρίσι, πιθανότατα όχι» δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι ενώ δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα επίσημο, σχεδιάζει να συναντηθεί με τον Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Α-20 στην Αργεντινή.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί σίγουρα με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τράμπ στο Παρίσι αυτό το Σαββατοκύριακο, προσθέτοντας ότι οι ηγέτες θα έχουν μια συνομιλία εν κινήσει.

«Οπωσδήποτε θα συναντηθούν… Οι πραγματικές συνθήκες έχουν αλλάξει», η μορφή των εκδηλώσεων που αφιερώνονται στην 100ή επέτειο από το τέλος του Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή μιας μεγάλης συνάντησης μεταξύ των δύο προέδρων», δήλωσε ο Πέσκοφ, τονίζοντας ότι οι δύο ηγέτες, θα πραγματοποιήσουν συνομιλίες «εν κινήσει» και θα συμφωνήσουν σε μια ολοκληρωμένη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι ο Βλ. Πούτιν και ο Ντ. Τρούμπα συναντήθηκαν στο Ελσίνκι τον περασμένο Ιούλιο. Η διάσκεψη κορυφής της G20 θα πραγματοποιηθεί στο Μπουένος Άιρες στις 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου. (info: sputnik)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …