Μήνυμα Κομισιόν στην Τουρκία – Οι αναρτήσεις της Γαλλίδας ευρωβουλευτού Ν.Λουαζό

Διεθνή 29 Aug 2020 - 1:01 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

H ΕΕ καλεί την Τουρκία να επιδείξει πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα εξωτερικών υποθέσεων.

Η δήλωσε έγινε μετά το θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ και αναφέρει: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση λυπάται βαθιά για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ, η οποία έκανε απεργία πείνας για 238 ημέρες μετά την καταδίκη της πέρυσι για φερόμενη ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Είναι η τέταρτη φυλακισμένη που πέθανε φέτος ως αποτέλεσμα απεργίας πείνας, μετά τους θανάτους των Ελίν Μπολέκ και Ιμπραήμ Γκοκτσέκ, δύο μουσικών από το συγκρότημα Grup Yorum και του Μουσταφά Κοτσάκ.. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειές τους.

Κομισιόν: Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια
Το τραγικό αποτέλεσμα του αγώνα τους για δίκαιη δίκη καταδεικνύει οδυνηρά την επείγουσα ανάγκη οι τουρκικές αρχές να αντιμετωπίσουν με αξιοπιστία την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, η οποία έχει επιδεινωθεί σοβαρά τα τελευταία χρόνια, καθώς και τις σοβαρές ελλείψεις που παρατηρήθηκαν στο δικαστικό σώμα.

Η Τουρκία πρέπει επειγόντως να επιδείξει συγκεκριμένη πρόοδο στο κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθερίες» / iefimerida

Η ΓΑΛΛΙΔΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑΤΑΛΙ ΛΟΥΑΖΟ

Την ίδια ώρα, η Γαλλίδα ευρωβουλευτής Ναταλί Λουαζό, σε αναρτήσεις της ασκεί σκληρή κριτική στην Τουρκία για τον θάνατο της δικηγόρου Εμπρού Τιμτίκ και με αναρτήσεις της στον προσωπικό λογαριασμό της στο twitter αναφέρει ‘Η Ευρώπη δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια’. 

Επιπλέον, και τάσσεται ανοιχτά υπέρ της Ελλάδας για την επέκταση των συνόρων της στα 12ν.μ. ξεκαθαρίζοντας ότι η Ευρώπη δεν θα ανεχτεί άλλο τις

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …