ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Το 99% ελαφριά – Το 1% σε βαριά κατάσταση – 96% ανάρρωσαν πλήρως

Διεθνή 17 Sep 2020 - 4:25 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ:

Παρά το γεγονός πως τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο αλλάζουν συνεχώς και καθημερινά, από χώρα σε χώρα, τα στοιχεία και τα νούμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό ανά τον κόσμο, έχουν τεθεί πλέον σε διαφορετική βάση. 

Φυσικά, οι ειδήσεις και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην πολύ γρήγορη μετάδοση ενώ τα περισσότερα κράτη έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι της μάσκας» και στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ώστε να περιορίζεται η μετάδοση –παρά το γεγονός πως η μεταδοτικότητα αυξάνεται και δεν σταματάει ούτε με ολοκληρωτικά lockdowns (τα οποία αποδείχτηκαν στην πράξη απολύτως καταστροφικά για τις οικονομίες και δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην κατάσταση της πανδημίας).

Δυστυχώς, μέχρι να εμφανιστεί ένα ασφαλές εμβόλιο ή έστω κάποια φάρμακα που να σταματούν την μετάδοση ή να μειώνουν τα συμπτώματα κ.λπ. κάποιοι επιδιώκουν να συντηρούν τον πανικό και την κορωνο-φοβία.

Η «επιχείρηση – εμβόλιο» μάλλον θα κρατήσει αρκετά, αφού κι εκεί θα παιχτούν συμφέροντα ανάμεσα στις χώρες, τις φαρμακευτικές εταιρείες και όλα όσα είναι… αυτονόητα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στα νούμερα και στα στοιχεία (τα οποία, δεν είναι σταθερά):

-Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 30,087,248 κρούσματα, με 945,978 θανάτους.

Από τους 7,307,168 ασθενείς, οι 7,245,893  (δηλαδή το… 99%!!!) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση ενώ μόνον το… 1% (61,275 ασθενείς) βρίσκεται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση.

Αυτό το ποσοστό μαρτυρά ότι συνεχίζεται η μετάδοση αλλά, τα βαριά περιστατικά και οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία είναι μόνον στο 1%. Αυτό το μικρό ποσοστό ΔΕΝ έχει ανέβει τους τελευταίους μήνες –που σημαίνει ότι οι δείκτες ‘βελτιώνονται’.

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (21,834,102 σε αριθμό) το 96% έχει αναρρώσει πλήρως και οι δείκτες επίσης έχουν βελτιωθεί.

Το ποσοστό των θανάτων παραμένει στο 4%

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά ποιοι άνθρωποι μπορεί να νοσήσουν πιο βαριά από άλλους ή να απειληθεί σοβαρά η ζωή τους για διάφορους λόγους.

Ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ στην συντριπτική πλειοψηφία τους, (αλλά και όσοι έχουν επιδοθεί στην παρα-πληροφόρηση, τα fake news και τις προσωπικές εκτιμήσεις μέσα από τα social media) έχουν εστιαστεί στους θανάτους, στην γρήγορη μετάδοση και ΟΧΙ στα πραγματικά στοιχεία ή στην βελτίωση των αριθμών.

Π.ΝΤ. / theviewer

(πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

 

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …