ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μόνον το 1% σε βαριά κατάσταση – Μειώθηκε το ποσοστό των θανάτων!!!

Διεθνή 25 Jul 2020 - 6:01 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: Παρά το γεγονός πως τα δεδομένα σε διεθνές επίπεδο αλλάζουν συνεχώς, από χώρα σε χώρα, τα στοιχεία και τα νούμερα σχετικά με τα κρούσματα, τους θανάτους, τους νοσηλευόμενους αλλά και τους ασθενείς που είτε είναι σε βαριά κατάσταση, είτε αναρρώνουν πλήρως από τον κορωνοϊό ανά τον κόσμο, έχουν τεθεί πλέον σε διαφορετική βάση.

Φυσικά, οι ειδήσεις και τα ΜΜΕ σε όλο τον κόσμο εστιάζουν στην πολύ γρήγορη μετάδοση ενώ τα περισσότερα κράτη έχουν επιδοθεί στο «κυνήγι της μάσκας» και στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων ώστε να περιορίζεται η μετάδοση.

Δυστυχώς, μέχρι να εμφανιστεί το εμβόλιο ή έστω κάποια φάρμακα που να σταματούν την μετάδοση ή να μειώνουν τα συμπτώματα κ.λπ. κάποιοι θέλουν, τον πανικό να ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ.

Επιπλέον, τα νούμερα σε κρούσματα από την έναρξη της τουριστικής κίνησης (στην Ευρώπη και στην χώρα μας) δεν είναι απειλητικά. 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ!

Μέχρι αυτή την ώρα είναι καταμετρημένα σε όλο τον κόσμο (συνολικά) 16,022,035 κρούσματα, με 644,055 θανάτους.

Τα αναλυτικά νούμερα είναι ενδεικτικά το γεγονότος ότι:

Από τους 5,583,528 ασθενείς, οι 5,517,257 (δηλαδή το… 99%!!!) βρίσκονται σε ελαφριά κατάσταση ενώ μόνον το… 1% (66,271 ασθενείς) βρίσκεται σε κρίσιμη ή βαριά κατάσταση!!!

ΕΠΙΣΗΣ από τις περιπτώσεις που έκλεισαν (10,438,507) οι 9,794,452  (δηλαδή το 94% -μια μονάδα σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα που παρακολουθούμε το ρεπορτάζ και τα στοιχεία) έχει αναρρώσει πλήρως (!!!) ενώ οι θάνατοι είναι σε ποσοστό της τάξης του 6% -δηλαδή ΕΠΕΣΕ μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη!!!

Τα νούμερα αυτά είναι ενδεικτικά ότι ΔΕΝ πρέπει να επικρατεί ΠΑΝΙΚΟΣ αλλά το πρόβλημα εστιάζεται στην εύκολη μετάδοση και φυσικά στο ποιους μπορεί να ‘χτυπήσει’ πιο βαριά ή όχι και ποια θα είναι τα συμπτώματα. 

Ωστόσο τα διεθνή ΜΜΕ στην συντριπτική πλειοψηφία τους, (αλλά και όσοι έχουν επιδοθεί στην παρα-πληροφόρηση, τα fake news και τις προσωπικές εκτιμήσεις) έχουν εστιαστεί στους θανάτους, στην γρήγορη μετάδοση και ΟΧΙ στα ποσοστά των θανάτων ή στην βελτίωση των στοιχείων με συνέπεια να ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ο φόβος για συγκεκριμένους λόγους. / Π.ΝΤ. / theviewer

(πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/ – ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα νούμερα αλλάζουν συνεχώς)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …