Breaking News

«Καταπέλτης» πρ. βουλευτής κατά του Π.Ποροσένκο για «επιδείνωση θρησκευτικού μίσους» – Ποινικές Διώξεις

video, Διεθνή 27 Jun 2020 - 12:24 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Πρώην βουλευτής υπέβαλε δήλωση στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών με αίτημα να κινηθούν ποινικές διαδικασίες εναντίον του πέμπτου προέδρου της Ουκρανίας το 2019.

Όπως αναφέρει ο Ουκρανικός Τύπου, στις 18 Ιουνίου 2020 ο πρώην βουλευτής του Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας Μιχαήλ Ντόμπκιν δημοσίευσε στο Telegram-κανάλι του τη δήλωση που υπέβαλε στο Κρατικό Γραφείο Ερευνών ζητώντας δίωξη του Πιότρ Ποροσένκο για τις πράξεις του, οι οποίες προκάλεσαν «επιδείνωση θρησκευτικής (διαθρησκευτικής) αντιπαράθεσης και εχθρότητας στο κράτος».

Η δήλωση αναφέρει ότι «ο Πιότρ Ποροσένκο, ασκώντας καθήκοντα του Προέδρου, έπρεπε να ενεργήσει ως εγγυητής συμμόρφωσης με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, ιδίως της ελευθερίας της κοσμοθεωρίας και της θρησκείας, της ισότητας ενώπιον του νόμου ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.(…) Αντ’ αυτού, κατά τη διάρκεια της περιόδου 2017-2019, ο Πιότρ Ποροσένκο παραμελούσε τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών κι έκανε κατάχρηση της επίσημης θέσης του για την επίτευξη των δικών του στόχων».

«Έτσι, χειραγωγώντας τις προσδοκίες της Ουκρανικής Ορθόδοξης κοινότητας να ενωθούν, ο Ποροσένκο χρησιμοποίησε εκκλησιαστικές οργανώσεις και θρησκευτικές αντιπαραθέσεις για την επίτευξη νίκης στην προεδρικές εκλογές το 2019. Τέτοιες εγκληματικές ενέργειες του Ποροσένκο προκάλεσαν επιδείνωση της θρησκευτικής (διαθρησκευτικής) αντιπαράθεσης και εχθρότητας στο κράτος. (…) Η πίστη και η εκκλησία για τον Ποροσένκο έγιναν μέσο και μέθοδος πολιτικού αγώνα, ο οποίος αντί να ενοποιήσει την κοινωνία οδήγησε σήμερα στη διαστρωμάτωση του πολυεθνικού λαού του κράτους, στην αντιπαράθεση εθνικών και θρησκευτικών αξιών, στην εξύψωση ορισμένων και στην ταπείνωση άλλων. Τελικά, η συνέπεια αυτών των δράσεων ήταν η παραχώρηση της κυρίαρχης σημασία όχι στις πανεθνικές αξίες, αλλά στη συγκεκριμένη εθνοτική ιδεολογία και θρησκεία, κάτι που αντιβαίνει στο Σύνταγμα της Ουκρανίας», τόνισε ο πρώην βουλευτής στη δήλωσή του.

Έχοντας αναφέρει πολλαπλά γεγονότα απαράδεκτης παρέμβασης του Πιότρ Ποροσένκο και των συνοδών του στις υποθέσεις της Εκκλησίας, καθώς και δημόσιες δηλώσεις που αποσκοπούν στην υποκίνηση θρησκευτικού μίσους, ο Μιχαήλ Ντόμπκιν τόνισε ότι όλες οι παραπάνω «περιστάσεις σχετικά με την παρέμβαση του Π. Ποροσένκο στις υποθέσεις της Εκκλησίας, εκκλήσεις περί ανάγκης μιας τέτοιας παρέμβασης στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο, η επιβολή δογματικών ερμηνειών ποια από τις Εκκλησίες είναι σωστή, η “εκμετάλλευση” του τόμου για προσωπικά συμφέροντα (εκλογικοί σκοποί) με δημοσιονομικά κονδύλια (κατάχρηση), η έκφραση ανοιχτής μισαλλοδοξίας απέναντι στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (του Πατριαρχείου Μόσχας) αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνική ειρήνη και πολιτική σταθερότητα στην Ουκρανία και περιέχουν σημάδια εγκληματικών πράξεων».

Στο τέλος της δήλωσης ο Ντόμπκιν ζήτησε να εισαχθούν στο Ενοποιημένο μητρώο προδικαστικών ερευνών της Ουκρανίας όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα που υποδεικνύει ο ίδιος και να ξεκινήσει προδικαστική έρευνα.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, στις 18 Ιουνίου, ο Π. Ποροσένκο δήλωσε ότι εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη λόγω Τόμου για ΟCU. Η δήλωση αυτή διαψεύστηκε από το Πατριαρχείο Κιέβου (του Φιλάρετου – συντ.), τονίζοντας ότι στον πρώην πρόεδρο επιδόθηκε υποψία στην υπόθεση της «επιδρομής του Πατριαρχείου Κιέβου», η οποία κινήθηκε κατόπιν αγωγής της κοινότητας του Ιερού Ναού της Γεννήσεως του Χριστού της UOC-KP στην Οδησσό.

Ποροσένκο: ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον μου λόγω Τόμου για ΟCU

Την ίδια ώρα, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Π. Ποροσένκο ανακοίνωσε την έναρξη άλλης μίας ποινικής υπόθεσης εναντίον του για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους.

Στις 18 Ιουνίου 2020, μιλώντας στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο κτίριο του Πρωτοδικείο της περιοχής Πετσέρσκ στο Κίεβο, ο Π. Ποροσένκο δήλωσε ότι είχε ασκηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του λόγω του Τόμου της Αυτοκεφαλίας. Η απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης στο Πρωτοδικείο, το οποίο πρέπει να επιλέξει μέτρα περιορισμού στον πρώην πρόεδρο στην υπόθεση του παράνομου διορισμού του επικεφαλής της Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών Εξωτερικού Σεργκέι Σεμότσκο, πραγματοποιήθηκε από το κανάλι Direct TV.

«Αποδεικνύεται ότι άσκησαν μια άλλη δίωξη εναντίον μου, – δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του. – Λέγεται, παραθέτω κατά λέξη – δεν επινοώ τίποτα – “Για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους διά απόκτησης του Τόμου και δημιουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟCU)”! Στη φυλακή τον Ποροσένκο για αυτό! Ποιον υπηρετούν αυτά τα ρεμάλια; Υπηρετούν την Ουκρανία;»

BINTEO

Δείτε επίσης

ΠΑΡΙΣΙ: Η… ερημωμένη πόλη του φωτός – Κλειστά ξενοδοχεία, χωρίς τουρισμό φέτος

Ο τουριστικός τομέας υποφέρει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Στο Παρίσι, η σιωπή …