«Κίτρινα Γιλέκα»: Σοκάρει η αντισημιτική επίθεση σε ηλικιωμένη γυναίκα μέσα στο μετρό (video)

video, Διεθνή 24 Dec 2018 - 3:01 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

ΠΑΡΙΣΙ – Συνεχίζουν οι βίαιες εκδηλώσεις από το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων που επιτίθενται πλέον σε απλούς πολίτες αλλά και σε αστυνομικούς.

Το τελευταίο τραγικό περιστατικό ήταν όταν ένας δημοσιογράφος περιέγραψε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου μια αντισημιτική σκηνή στο μετρό του Παρισιού.

Ο Τhibaut Chevillard κατέθεσε ότι τρεις άνδρες που φορούσαν Κίτρινα Γιλέκα έκαναν χειρονομίες με αντισημιτικό χαρακτήρα σε μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο δημοσιογράφος ανέβασε την κατάθεσή του στο twitter όπου δήλωνε σοκαρισμένος από την βιαιότητα με την οποία της επιτέθηκαν. Η μαρτυρία του έγινε viral και έκανε εκατοντάδες κοινοποιήσεις και προκάλεσε την άμεση αντίδραση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την γραπτή κατάθεση του μάρτυρα:

«Μία μικροκαμωμένη ηλικιωμένη γυναίκα, με γκρίζα μαλλιά, σηκώθηκε και τους πλησίασε. Τους πλησίασε και τους ζήτησε να σταματήσουν. “Αυτή η χειρονομία είναι μια αντισημιτική χειρονομία, είμαι Εβραία, επέζησα από το Άουσβιτς και σας ζητώ να σταματήσετε”.

Οι τρεις άνδρες δεν σταμάτησαν. Γέλασαν, τότε ένας από αυτούς του είπε ότι οι θάλαμοι αερίου δεν υπήρχαν.

Ένας άλλος τότε άρχισε να ουρλιάζει και να την χλευάζει. Η γριούλα επέστρεψε στο κάθισμά της από τις προσβολές τους. Στην επόμενη στάση, βγήκε σιωπηλή με το κεφάλι κάτω. Φαίνονταν πολύ υπερήφανοι για το χτύπημα τους.

Άρχισαν να φωνάζουν Μa-cron, de-MIS-Sion! Στο σταθμό Montparnasse-Bienvenüe, κατέβηκαν και εξαφανίστηκαν στη μέση του πλήθους.

Κανείς στο μετρό δεν έχει επαναλάβει τα βρώμικα τραγούδια του. Η δυσφορία ήταν ακόμη απτή. Αλλά κανείς δεν σηκώθηκε να υπερασπιστεί την μικρωκαμωμένη γριούλα. Ντρεπόμουν γι ‘ αυτό που μόλις είδα. Ντρέπομαι. Απόψε, απλά ξερνάω».

Να σημειωθεί ότι ακολούθησαν περιστατικά βίας εναντίον αστυνομικών από μέλη των «Κίτρινων Γιλέκων» που είχαν σαν αποτέλεσμα να τραβήξει όπλο ένας αστυνομικός, τον οποίο τώρα κατηγορούν (!) Ο Γάλλος Πρωθυπουργός Εντουάρντ Φιλίπ, δήλωσε ότι θα γίνει σχετική έρευνα. 

ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=co2J7LTklr8 

Δείτε επίσης

Βρετανία-Brexit: «Έτοιμο» το Λονδίνο για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Η Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι “έτοιμη” για μια αποτυχία των εμπορικών της διαπραγματεύσεων …