Η Ρωσία σχεδιάζει να ολοκληρώσει τη δοκιμή έξι εμβολίων COVID-19 πολύ σύντομα

Διεθνή 21 Mar 2020 - 11:31 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Ρωσία αναπτύσσει έξι τύπους εμβολίων κατά του νέου κοροναϊού (COVID-19), οι οποίοι αναμένεται να εγκριθούν και να επιβεβαιωθούν ως ασφαλείς στο άμεσο μέλλον, δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν κατά τη διάρκεια συνόδου του κυβερνητικού συντονιστικού κέντρου που έχει καθήκον να καταπολεμήσει εξάπλωση του ιού. 

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ο κύριος στόχος της ρωσικής κυβέρνησης είναι να αποφευχθεί η μαζική εξάπλωση του ιού και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο «θα ελέγξει την κατάσταση κυριολεκτικά με τρόπο χωρίς διακοπή» λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα. Τα μέτρα περιλαμβάνουν όχι μόνο την αναστολή πτήσεων και δημόσιων εκδηλώσεων αλλά και την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της νέας λοίμωξης, δήλωσε ο Ρώσος Πρωθυπουργός.

«Σήμερα, η Ρωσία δοκιμάζει έξι εμβόλια, τα οποία οι ερευνητές της έχουν δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ, μέσα σε δύο μήνες, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες και τις σύγχρονες βιοτεχνολογίες», δήλωσε ο Μισούστιν. Πρόσθεσε ότι η εργασία για την ανάπτυξη των εμβολίων είναι σε εξέλιξη.

«Ελπίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε ότι αυτές οι ανακαλύψεις είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές και ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας», όπως τόνισε. / tass

 

Δείτε επίσης

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: «Ο ιός του Σχίσματος» (video)

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος από την ημέρα που η σχισματικοί της Ουκρανίας, έλαβαν …