Η δημοτικότητα του Εμ.Μακρόν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών

Διεθνή 29 Aug 2020 - 12:30 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Οι καιροί είναι δύσκολοι και όμως ο Εμμανουέλ Μακρόν, κερδίζει σε δημοτικότητα. Σύμφωνα με το βαρόμετρο του BVA για το RTL και το Orange, ο Γάλλος Πρόεδρος κερδίζει στο 44% των καλών απόψεων. Αυτό σημαίνει ότι έχει 5 μονάδες παραπάνω από ό,τι τον Ιούλιο και το καλύτερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.

“Από τη μία πλευρά, φαίνεται να κερδίζει τους καρπούς του ανασχηματισμού που έκανε τον Ιούλιο -αν και με καθυστέρηση. Μπορούμε να δούμε ότι προχωρά πολύ ξεκάθαρα σε σχέση με το αντίπαλο κόμμα LR (της Μαρίν Λε Πεν”, αναλύει ο Adélaïde Zulfikarpasic, διευθυντής του τμήματος γνωμοδοτήσεων. στο BVA, στο RTL.

Από την άλλη πλευρά, μπορούμε επίσης να υποθέσουμε ότι επωφελείται από το διεθνές σερί με την επίσκεψή του στη Βηρυτό τον Αύγουστο. Αυτές οι διπλωματικές ακολουθίες τείνουν να αποκαταστήσουν λίγο το διεθνές κύρος των προέδρων και να είναι επωφελείς γι ‘αυτούς», συνεχίζει.

Σύμφωνα με αυτό το βαρόμετρο, ο Édouard Philippe είναι ακόμα δημοφιλής. Ο πρώην πρωθυπουργός βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής κατάταξης, το 43% των Γάλλων θέλουν να έχει μεγαλύτερη επιρροή. / RTL 

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …