ΕΝΤΑΣΗ κ συλλήψεις στο Πόρτλαντ μεταξύ ακροδεξιών εξτρεμιστών κ αντι-φασιστών (video)

video, Διεθνή 18 Aug 2019 - 7:00 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Με ένταση, συγκρούσεις και τραυματισμούς που οδήγησαν σε συλλήψεις ολοκληρώθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ακροδεξιών και αντιφασιστών σε κεντρικό πάρκο στο Πόρτλαντ των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δυο αντίπαλες ομάδες συγκεντρωμένων αντιπαρατίθεντο επί ώρες καθώς τα μέλη αντιφασιστικής οργάνωσης ζητούσαν να μην γίνει πορεία ακροδεξιών εξτρεμιστών.

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από δέκα συλλήψεις λειτουργώντας κυρίως πυροσβεστικά.

Τι έχουν να πουν οι Αμερικανοί ακροδεξιοί της οργάνωσης Proud Boys; «ότι είμαστε περήφανοι δυτικοί σοβινιστές. Ότι δεν θα απολογηθούμε εμείς για το δημιούργημα του σύγχρονου κόσμου, ότι ενισχύουμε τους επιχειρηματίες, τιμούμε τις νοικοκυρές. Ότι υποστηρίζουμε πάρα πολύ την 1η Τροπολογία, ότι θέλουμε όλοι να μπορούν να ελεύθερα να πουν τη γνώμη τους όσο τρελή κι αν είναι».

Η 1η τροπολογία του αμερικανικού Συντάγματος περιφρουρεί την ελεύθερη έκφραση. Ενόψει των συγκεντρώσεων που είχαν προαναγγελθεί για το Σάββατο, θέση πήρε και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ καλώντας τον δήμαρχο της πόλης να κηρύξει την αντιφασιστική οργάνωση ως τρομοκρατική.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Major consideration is being given to naming ANTIFA an “ORGANIZATION OF TERROR.” Portland is being watched very closely. Hopefully the Mayor will be able to properly do his job!\

Μιλώντας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ο Τεν Γουήλερ είπε ότι «δουλειά μας είναι η δημόσια ασφάλεια στο Πόρτλαντ».

Το Πόρτλαντ έχει ισχυρό αντιφασιστικό κίνημα που δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο στόχαστρο του Ντόναλντ Τραμπ. / euronews / The Guardian

BINTEO

Δείτε επίσης

Βρετανία-Brexit: «Έτοιμο» το Λονδίνο για μια αποτυχία των διαπραγματεύσεων

Η Βρετανία δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι “έτοιμη” για μια αποτυχία των εμπορικών της διαπραγματεύσεων …