Γαλλική Βουλή: το φορολογικό μυστικό παραμένει πολύ καλά διατηρημένο

Διεθνή 25 Oct 2017 - 3:41 PM
Συντάκτης: theviewer

Εκατό βουλευτές της Αριστεράς στην Γαλλική Βουλή, ζήτησαν από την κυβέρνηση να δημοσιεύσει την επίδραση των φορολογικών μέτρων για τους πλούσιους, προκειμένου να έρθουν όλα στη δημοσιότητα και να γίνει συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομίας αντέδρασε στην έκκληση των εκατό αριστερών βουλευτών που δημοσιεύθηκαν στο «ένα» της ημερήσιας Libération. Αυτή η αναφορά, που εγκαινιάστηκε στην πλατφόρμα change.org, υπογράφηκε από περίπου 60 σοσιαλιστές γερουσιαστές και βουλευτές, ακόμη και από τους κομμουνιστές, και μάλιστα έναν Κεντρώο, τον πρόεδρο της Ένωσης Δημοκρατών και Ανεξάρτητων, Jean-Christophe Lagarde.

Κι όλα αυτά, επειδή ο πρώτος προϋπολογισμός της εποχής Μακρόν συνεχίζει να προκαλεί διαμάχες. Η αναφορά που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη κάλεσε την κυβέρνηση να δημοσιεύσει τον αντίκτυπο των φορολογικών της μέτρων «στους 100 πλουσιότερους Γάλλους λαούς». Γιατί 100; Επειδή θα είναι οι κύριοι παραλήπτες των φορολογικών περικοπών που ανακοινώθηκαν και ο πλούτος θα είναι εξαιρετικά συγκεντρωμένος … ακόμη και μεταξύ των πλουσιότερων (!)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …