ΓΑΛΛΙΑ: Μετά τα «Κίτρινα Γιλέκα» έρχονται οι «Αγανακτισμένοι Αστυνομικοί»

Διεθνή 20 Dec 2018 - 3:06 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ συναντήθηκε με τα τρία συνδικάτα συναντήθηκαν την Τετάρτη το βράδυ προκειμένου να εξευρεθεί λύση για τις διαμαρτυρίες των αστυνομικών στην Γαλλία. 

Οι κινητοποιήσεις ήρθαν να προστεθούν στις διαμαρτυρίας των «Κίτρινων Γιλέκων» που ακόμη δεν έχουν τερματιστεί ενώ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πολλές γαλλικές πόλεις, σε όλα τα επίπεδα. 

«Υπογράψαμε συμφωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών για την αναπροσαρμογή των μισθών των αξιωματικών και των άλλων αστυνομικών δυνάμεων σε μια προσπάθεια για την αναδιοργάνωση της Εθνικής Αστυνομίας» δήλωσε ο Υβ Λεφέμπρ, γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών της Γαλλίας μετά από διαπραγματεύσεις που έληξαν αργά το βράδυ της Τετάρτης. 

Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά από μια ημέρα διαμαρτυρίας των αστυνομικών που πραγματοποίησαν συμβολικές ειρηνευτικές πορείες σε αρκετές πόλεις για να διεκδικήσουν περισσότερους πόρους μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις και τα τραγικά γεγονότα που δημιούργησαν τα «Κίτρινα Γιλέκα».

«Αυτό που ζητήσαμε ήταν μια άμεση βελτίωση των μισθών μας» πρόσθεσε ο κ. Λεφέμπρ, αναφερόμενος στις καθυστερημένες αναρίθμητες υπερωρίες των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες πρέπει να πληρωθούν. Η γαλλική κυβέρνηση πάντως, δεσμεύτηκε και για πριμ που θα δοθεί σε όλες τις δυνάμεις της αστυνομίας. (info: le figaro / brest.maville)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …