ΓΑΛΛΙΑ: Αυξάνεται σταδιακά η δημοτικότητα του Εμ. Μακρόν κ του Εντ. Φιλίπ – Πέφτει η Μαρίν Λε Πεν

Διεθνή 13 Feb 2019 - 11:33 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός του, κέρδισαν 6 βαθμούς δημοτικότητας σύμφωνα με μια έρευνα που διενήργησε η Ifop / Fiducial. 

Οι Εμμανουέλ Μακρόν και Εντουάρ Φιλίπ, κερδίζουν ο καθένας από 6 βαθμούς στην μηνιαία κατάταξη της Ifop / Fiducial που μετράει δημοτικότητες σε προσωπικότητες για το Paris-Match και το Sud-Radio που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Με το 36% των «καλών απόψεων», ο Γάλλος Πρόεδρος, βρίσκεται ακόμα στην 18η θέση σε αυτή την κατάταξη, όπως και ο προκάτοχός του Φρανσουά Ολάντ. Το 64% των Γάλλων ερωτηθέντων έχει «κακή γνώμη γι ‘αυτόν» ενώ ο πρωθυπουργός, λαμβάνει 47% των θετικών απόψεων και βρίσκεται στην 4η θέση, μόλις δύο σημεία από τον υπουργό Εξωτερικών Ζαν-Ίβις Λε Ντριάν, ο οποίος κερδίζει 4 πόντους στο 49%, σύμφωνα με αυτή την έρευνα. Ωστόσο, το 47% έχουν κακή γνώμη για τον Εντουάρ Φιλίπ.

Στην κατάταξη εξακολουθεί να κυριαρχεί ο πρώην υπουργός οικολογικής μετάβασης Νικολά Ιλό (73%, -2) και ο Αλέν Ζυπέ (56%, +4). Μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων, ο Μπρούνο Λε Μερ κερδίζει 4 πόντους, ο Ζεράρ Λαρσέρ 5-37%, ο Λορέν Βοκιέ έως 34%, ενώ η Μαρίν Λε Πέν χάνει 3 έως 30%!

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικά από τις 8 έως τις 9 Φεβρουαρίου 2019, σε 1002 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, σύμφωνα με τη μέθοδο ποσοστώσεων και με περιθώριο σφάλματος από 1,4 έως 3,1 μονάδες. (info: lexpress)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …