ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Οι Εργατικοί διερευνούν την εσπευσμένη πρόταση μομφής στις αρχές Σεπτεμβρίου

Διεθνή 12 Aug 2019 - 12:29 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Νταϊάν Άμποτ από το κόμμα των Εργατικών στην Μεγάλη Βρετανία, επισήμανε σε δηλώσεις της ότι η αξιωματική αντιπολίτευση σχεδιάζει μια εσπευσμένη ψήφο μη-εμπιστοσύνης κατά του Μπόρις Τζόνσον μετά την επιστροφή του κοινοβουλίου τον Σεπτέμβριο. 

Η ‘σκιώδης’ γραμματέας εσωτερικών δήλωσε ότι οι Εργατικοί και τα άλλα κόμματα θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα πριν από την διαπραγμάτευση Brexit στις 31 Οκτωβρίου. 

Σύμφωνα με τον βρετανικό Νόμο του κοινοβουλίου, οι Εργατικοί μπορούν γρήγορα να υποβάλουν μομφή κατά της κυβέρνησης. Αν περάσει, θα ενεργοποιηθεί μια περίοδος 14 ημερών κατά την οποία οι βουλευτές θα μπορούσαν να επιδιώξουν να σχηματίσουν μια άλλη, βιώσιμη κυβέρνηση, ή να προχωρήσουν σε εθνικές εκλογές. 

Δεδομένης της πιθανής έλλειψης άλλων κοινοβουλευτικών εργασιών πριν από την προθεσμία του Brexit, θεωρήθηκε ως μία από τις πιο εφικτές τακτικές για τους Εργατικούς και άλλα κόμματα για να αποφευχθεί η κατάρρευση του Ηνωμένου Βασιλείου με την έξοδό του, από την ΕΕ. / The Guardian 

Δείτε επίσης

Μητροπολίτης Ιλαρίωνας: Από την πολιτική ηγεσία της Ουκρανίας, αναμένουμε μη παρέμβαση στα εσωτερικά της Εκκλησίας

Αποκαλυπτικός εμφανίσθηκε ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, αναφορικά με το ζήτημα της κατάστασης όπως έχει διαμορφωθεί στην …