ΒΛ.ΠΟΥΤΙΝ: Η Ρωσία πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της

Διεθνή 31 Dec 2018 - 2:36 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Ρωσία πρέπει να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της μέσω της επιστημονικής ανάπτυξης και του εντοπισμού της παραγωγής ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν. 

Η απάντηση σε αυτά τα βήματα πρέπει να είναι η αύξηση της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας. Είναι απαραίτητο να επιταχυνθεί σημαντικά ο ρυθμός της βιομηχανικής ανάπτυξης, να ενισχυθεί η δική μας επιστημονική και τεχνολογική βάση και να προωθηθεί ο εντοπισμός της παραγωγής, η ανάπτυξη νέων αγορών από ρωσικές εταιρείες εντός της χώρας και πέρα από τα σύνορά μας “, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ρωσικών επιχειρήσεων. 

Η παρατήρηση του προέδρου έρχεται μετά την επέκταση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των οικονομικών κυρώσεων στις 21 Δεκεμβρίου, οι οποίες στοχεύουν συγκεκριμένους τομείς της ρωσικής οικονομίας κατά τους επόμενους έξι μήνες. 

Η πολιτική κυρώσεων της ΕΕ για τη Ρωσία περιλαμβάνει τρεις ανεξάρτητες διαδρομές: περιορισμούς βίζα κατά των Ρώσων πολιτών, κυρώσεις οικονομικού τομέα κατά ορισμένων ρωσικών κρατικών πετρελαϊκών, αμυντικών και χρηματοπιστωτικών τομέων, καθώς και περιοριστικά μέτρα κατά της Κριμαίας. 

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Δύσης επιδεινώθηκαν το 2014 μετά την επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία και εν μέσω της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν περιοριστικά μέτρα κατά των ρωσικών προσώπων, των επιχειρήσεων και των οικονομικών τομέων. Η Μόσχα ανταποκρίθηκε επιβάλλοντας περιορισμούς στις εισαγωγές τροφίμων από τις χώρες που υποστήριζαν τις κυρώσεις. (sputniknews)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …