Βιαιοπραγίες σχισματικών εναντίον ορθοδόξων πιστών στην Βίνιτσα της Ουκρανίας

Διεθνή 2 Jul 2019 - 1:46 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Δεν έχουν τέλος οι βιαιοπραγίες σχισματικών που επιτίθενται εναντίων ορθοδόξων χριστιανών στην Ουκρανία ενώ συνεχίζονται οι προβοκάτσιες και οι καταλήψεις ενοριών σε πολλές πόλεις. 

Ένα ακόμη τέτοιο συμβάν έλαβε χώρα την περασμένη Κυριακή 30 Ιουνίου 2019, στην περιοχή Βίνιτσα όταν κατά την διάρκεια της Λειτουργίας, μια ομάδα τοπικών ακτιβιστών της επονομαζόμενης «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», συνοδευόμενης από ισχυρές δυνάμεις ανδρών, επιτέθηκαν στους ενορίτες της Εκκλησίας Μεταμόρφωσης του χωριού Λούκα  Μελλεσκόφσκαγια.

Οι επιτιθέμενοι ήταν επικεφαλής του κληρικού της Βαρνάβικης επισκοπής «PTSU» Βίκτορ Τσβέρκουν.

Σημειώνεται ότι αυτή δεν είναι παρά μόνον μία από τις επιθέσεις και προκλήσεις των υποστηρικτών του «PTSU» στο χωριό.

Από την αρχή του έτους, δεν έχουν σταματήσει τις προσπάθειες να απομακρύνουν τον ναό από τη θρησκευτική κοινότητα της κανονικής Εκκλησίας.

Εφόσον οι προηγούμενες προσπάθειες για την καταγραφή του κτιρίου του ναού δεν στέφθηκαν με επιτυχία, αυτή τη φορά οι υποστηρικτές του «PTSU» ενίσχυαν τις τάξεις τους με διάφρους «φιλοξενούμενους» και ενήργησαν με πιο σθεναρή πορεία.

Αφού συγκεντρώθηκαν σε ικανό αριθμό, επιτέθηκαν στον ναό, προσπαθώντας να σπάσουν την πόρτα. Οι επιτιθέμενοι εμποδίστηκαν από τους ενορίτες.

Στην προσπάθεια να αποφευχθεί η διείσδυση των δήθεν «ακτιβιστών» μέσα στο ναό, οι επιτιθέμενοι άρχισαν να απομακρύνουν με την βία τους πιστούς έναν προς έναν και να τους χτυπούν!

Από τις βιαιοπραγίες, προκλήθηκαν σοβαροί τραυματισμοί σε ορισμένους υπερασπιστές του ναού ενώ κάποιοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας την επιβολή του νόμου.

Για να βοηθήσουν τα θύματα στον τόπο της σύγκρουσης κλήθηκε ασθενοφόρο.

Ο μαζικός ξυλοδαρμοί των πιστών αποφεύχθηκε με παρέμβαση της αστυνομίας. Οι ενορίτες, προσπάθησαν να εκκλησιαστούν αλλά αντιμετώπισαν τις επιθέσεις των σχισματικών.

Έπειτα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να εισέλθουν στο ναό, οι υποστηρικτές του «PTSU» αποχώρησαν από τις εγκαταστάσεις.

Τέτοιες επιθέσεις με βιαιοπραγίες, είναι συνεχείς σε ενορίες και ναούς στην Ουκρανία, εναντίον πιστών αλλά και κληρικών μετά τις εξελίξεις σε εκκλησιαστικό επίπεδο με την κήρυξη της «Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας» κ.λπ. που όχι μόνον την ειρήνη δεν έφερε, αλλά επιτρέπει την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατ’ επανάληψη με την ανοχή εκκλησιαστικών κύκλων (εντός και εκτός). 

(Π.Ντ. – με πληροφορίες από: mospat.ru)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …