Βαρουφάκης μαινόμενος κατά της Γερμανίας και της Ε.Ε.: «Έπαιξαν με την Ελλάδα για να σώσουν τις γερμανικές κ γαλλικές τράπεζες!»

Διεθνή 20 Aug 2018 - 12:42 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδος, Γιάννης Βαρουφάκης, πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να «στείλει το λεγόμενο σχέδιο διάσωσης» στην Ελλάδα για να σώσει τις γερμανικές και γαλλικές τράπεζες σε κίνδυνο κατάρρευσης μετά την οικονομική κρίση του 2008.

Η Ελλάδα μπήκε σε πρόγραμμα διάσωσης με την Ε.Ε. αφού δανείστηκε για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της. Αλλά σήμερα, ο κ. Βαρουφάκης δηλώνει ότι στο τωρινό πρόγραμμα η Ελλάδα αναγκάστηκε να βοηθήσει τη Γερμανία και τη Γαλλία: «Κατ’ αρχήν, η ελληνική οικονομία δεν εξομαλύθηκε ποτέ, ούτε σώθηκε.

Ήταν ένα σχέδιο διάσωσης για τις γαλλικές και τις γερμανικές τράπεζες. Έχοντας μετατρέψει την Ελλάδα σε μόνιμη νεκρή αποικία, αποφάσισαν πρόσφατα να δηλώσουν τη νίκη. Για να επικαλεσθώ τον Τάκιτο, Στο μέρος που έφεραν ερήμωση λένε πως έφεραν ειρήνη (ubi solitudinem faciunt, pacem appellant). Έβαλαν την Ελλάδα σε ένα μόνιμο κώμα και το αποκαλούν σταθερότητα» όπως είπε.

Μέχρι το 2015 οι ευρωπαϊκές τράπεζες κατείχαν την πλειοψηφία των ελληνικών χρεών, αλλά η Γερμανία και η Γαλλία ανέλαβαν ως τους δύο μεγαλύτερους συνεισφέροντες στο ταμείο διάσωσης. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο αποκάλυψαν ότι από το 2010 η Γερμανία είχε επωφεληθεί από μαζικά ποσά που δανείστηκαν στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια τριών προγραμμάτων διάσωσης. (πληροφορίες: express.co)

Δείτε επίσης

ΡΩΣΙΑ: Η Εκκλησία οργάνωσε αιμοδοσία από άτομα που ανάρρωσαν από κορονοϊό

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία συμμετείχε στην αιμοδοσία ανθρώπων οι οποίοι ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο της …