ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ: Θέλουν να αλλάξει όνομα ο Βασίλειος ο Β’ -Βουλγαροκτόνος!

Διεθνή 23 Nov 2018 - 3:53 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Αλλαγή της ιστορίας σε βάθος 2.500 χρόνων αξιώνουν οι Σκοπιανοί. Χαρακτηριστικό είναι ότι ζητούν να μην… αποκαλείται Βουλγαροκτόνος ο αυτοκράτορας Βασίλειος Β’ του Βυζαντίου, ενώ οι παράλογες απαιτήσεις τους έχουν μπλοκάρει τη λειτουργία της μικτής επιτροπής των δύο χωρών για τα σχολικά βιβλία.

Οι Σκοπιανοί θέλουν διαχωρισμό της Ελλάδας από την Αρχαία Μακεδονία στα σχολικά μας βιβλία και επιμένουν ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες εκτός από τη βασιλική οικογένεια δεν μιλούσαν ελληνικά.

Πρόκειται για κατάφωρη παραβίαση των συμφωνηθέντων στη Συμφωνία των Πρεσπών, πρόκειται για ευθεία υπονόμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών και ανιστόρητες απαιτήσεις, που κανονικά θα έπρεπε ήδη να είχαν επιφέρει βαριές συνέπειες στον Ζόραν Ζάεφ και στον αναξιόπιστο πολιτικό θίασό του.

Να σημειωθεί ότι ήδη οι Σκοπιανοί δεν αλλάζουν τα άρθρα στο Σύνταγμά τους όπως είχαν συμφωνήσει, κάνουν άλλα, πονηρά, εκτός Συμφωνίας Πρεσπών.

Κανονικά η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει ήδη ασκήσει όλες τις πιέσεις -και διεθνώς- ώστε οι γείτονες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα.

Κι εάν δεν πειθαρχήσουν, τότε η Ελλάδα να ενημερώσει τους συμμάχους ότι δεν πρόκειται να επικυρώσει τη μονομερή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR, οι Σκοπιανοί έφτασαν στο σημείο να ζητούν να αλλάξει η ιστορία 24 αιώνων και έφεραν σε αδιέξοδο τη μικτή επιτροπή για τα σχολικά βιβλία.

Ο επικεφαλής τους, διπλωμάτης Βίκτορ Γκάμπερ έχει γράψει κι ίδιος βιβλίο για το ψευδομακεδονικό έθνος.

«Μιλάμε και για τα σχολικά βιβλία που διδάσκονται σήμερα στα ελληνικά σχολεία αλλά και γι αυτά που θέλουν να φέρουν για διδασκαλία από το Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς» δήλωσε.

Οι Σκοπιανοί θέλουν επίσης:

-Να διαχωριστεί το Βυζάντιο από την Μακεδονία.

-Να αναγνωριστεί σλάβικη καταγωγή στους Κύριλλο και Μεθόδιο.

-Να μην αποκαλείται «Βουλγαροκτόνος» ο Βασίλειος ο δεύτερος.

-Να γίνει αποδεκτό ότι στη Βόρεια Ελλάδα το 1821 έγινε δήθεν «μακεδονική» επανάσταση!

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ Νίκος Παπαχρήστος δήλωσε στο Star για τις αξιώσεις:

«Οι αλλαγές που προτείνουν για τα σχολικά βιβλία είναι απαράδεκτες.

»Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε στις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών».

Χαρακτηριστικό είναι ότι για τους Σκοπιανούς ειδικούς, στους Βαλκανικούς Πολέμους δεν απελευθερώθηκε η ελληνική Μακεδονία, αλλά υπήρξε… διωγμός των «Μακεδόνων», δηλαδή των ψευδομακεδόνων.

Η σκοπιανή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Εξπρές αναφέρει: «Η Ελληνο-μακεδονική επιτροπή ενώπιον εμπλοκής – Οι Έλληνες σοκαρισμένοι από τα αιτήματα των Σκοπίων».

Γράφουν μάλιστα ότι για να κάνουν πίσω οι εκπρόσωποι των Σκοπίων θα πρέπει να παρέμβει ο Αλέξης Τσίπρας στον Ζόραν Ζάεφ.

«Επιχειρείται ο βίαιος διαχωρισμός του όρου Έλλην από τον όρο Μακεδών που ιστορικά, κοινωνιολογικά και εθνογραφικά είναι ταυτόσημη» δηλώνει στο Star o πρόεδρος των Παμμακεδονικών Ενώσεων Ελλάδας –Αυστραλίας, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος της ελληνικής ομάδας στην επιτροπή προειδοποίησε με παραίτηση μετά τις ανιστόρητες απαιτήσεις των Σκοπιανών. (tribune)

Δείτε επίσης

«Ωμή» παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ορθοδοξία, πριν από τις αμερικανικές εκλογές

 Αίσθηση αλλά όχι και έκπληξη, προκάλεσε η «ωμή» παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ (και …