Breaking News

Versailles: Η τρίτη σεζόν είναι η πιο συναρπαστική! – Εμπλέκεται και ο Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείο! (video)

Arts and Culture, Cinema / TV Series, video 9 Jul 2018 - 7:56 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η τρίτη και τελευταία σειρά εποχής παραγωγής BBC2 των Βερσαλλιών (Versailles) είναι σίγουρα η πιο συναρπαστική! Από τα τέσσερα πρώτα επεισόδια έχει ήδη γίνει πολύ δημοφιλής με σκοτεινές υποθέσεις, ραδιουργίες στην Γαλλική Αυλή του Λουδοβίκου 14ου ενώ σε αυτή την σεζόν εμπλέκεται και ο Άνθρωπος με το Σιδηρούν Προσωπείο!

Βερσαλλίες

Είναι δύσκολη η στιγμή που πρέπει να αποχωριστούμε μια σειρά με τόσο καλογραμμένη ιστορία και ωραία γυρίσματα όπως οι «Βερσαλλίες» (Versailles). Η πραγματικότητα όμως παραμένει, και φέτος θα αναγκαστούμε να αποχαιρετίσουμε τον Λουδοβίκο ΙΔ’ ή αλλιώς Βασιλιά Ήλιο και τις ίντριγκες στο παλάτι των Βερσαλλιών.

Ας κάνουμε όμως μια σύντομη αναδρομή σε όσα είδαμε στον 2ο κύκλο και στο τι μας επιφυλάσσει ο 3ος και τελευταίος της αγαπημένης μας σειράς.

Η υπόθεση της σειράς «Βερσαλλίες»

Βερσαλλίες

Κεντρικό πρόσωπο της σειράς είναι ο Λουδοβίκος ο ΙΔ’, τον οποίο υποδύεται ο ηθοποιός George Blagden(γνωστός από το ρόλο του Athelstan στη σειρά Vikings). Ο Λουδοβίκος ΙΔ’ υπήρξε βασιλιάς της Γαλλίας από το 1654 ως το 1715. Το όνομά του είναι συνώνυμο με το παλάτι των Βερσαλλιών, διότι υπήρξε αυτός που οραματίστηκε και εισηγήθηκε την κατασκευή του. Μακριά από το κέντρο του Παρισιού, όπου βρισκόταν μέχρι τότε το παλάτι των ηγεμόνων της Γαλλίας, οι Βερσαλλίες πρόσφεραν το προνόμιο της απομόνωσης από το λαό, τον ευκολότερο έλεγχο των ευγενών από το βασιλιά καθώς και ένα πανέμορφο τοπίο.

Η σειρά ξεκινά με το χτίσιμο των Βερσαλλιών και την έλευση των ευγενών για να αποτελέσουν μέρος του μεγάλου αυτού οράματος του Λουδοβίκου ΙΔ’. Καθώς οι εργασίες προχωρούν, αποδεικνύεται πως υπάρχουν αρκετοί που αντιστέκονται σ’ αυτήν την κίνηση του Λουδοβίκου για «αποκέντρωση» και αύξηση του απόλυτου ελέγχου του πάνω στους ευγενείς και τη χώρα ολόκληρη.

Σ’ αυτό το σκηνικό παρουσιάζονται και οι εξωτερικές διαμάχες της Γαλλίας με άλλα βασίλεια της Ευρώπης, ιδιαίτερα των Κάτω Χωρών και του Βελγίου. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτές οι εξωτερικές διαμάχες βρίσκουν το δρόμο τους και μέσα στο παλάτι των Βερσαλλιών…


 «Βερσαλλίες»: Σύνοψη 2ου κύκλου

 

Βερσαλλίες

Σε γενικές γραμμές ο 2ος κύκλος επικεντρώθηκε στο εσωτερικό σκάνδαλο που συγκλόνισε τις Βερσαλλίες και έμεινε γνωστό ως «Η υπόθεση των δηλητηρίων» (Affair of the Poisons/L’ affaire des poisons). Το σκάνδαλο αυτό αφορούσε τη δηλητηρίαση εξεχουσών προσωπικοτήτων και μελών της αριστοκρατίας και δεν άργησε να ανησυχήσει το κοντινό περιβάλλον του Λουδοβίκου ΙΔ’. Τις αλλεπάλληλες και μυστηριώδεις δηλητηριάσεις ακολούθησαν ανακρίσεις και εκτελέσεις, οι οποίες έφτασαν τις 36 σε αριθμό.

Στη σειρά «Βερσαλλίες» το σκάνδαλο αυτό υποκινείται από κατασκοπευτικές και μη δυνάμεις που επιδιώκουν τον κλονισμό της θέσης του Λουδοβίκου. Ένα πρόσωπο-κλειδί εκμεταλλεύεται το πάθος της πρώην ερωμένης του βασιλιά να ανακτήσει την εύνοιά του και καταλήγει να κινεί τα νήματα στο παλάτι μέχρι να αποκαλυφθεί το παιχνίδι.

Στο τέλος όμως η σειρά, παρά τις αποκαλύψεις και την τιμωρία όσων στράφηκαν εναντίον του Βασιλιά Ήλιου αφήνει αρκετά «ανοιχτά μέτωπα» και υπόσχεται ακόμα περισσότερο παρασκήνιο.


Μερικοί χαρακτήρες που δε θα δούμε στον 3ο κύκλο

Βερσαλλίες

Madame AgatheΠαρά το γεγονός ότι ήταν ένα φανταστικό πρόσωπο, κατάφερε να προκαλέσει αρκετές ταραχές στο παλάτι των Βερσαλλιών και να συνδεθεί στενά με το σκάνδαλο των δηλητηρίων. Η δράση της προκάλεσε και την εκτέλεσή της στο τέλος του 2ου κύκλου, όμως ο αντίκτυπός της σίγουρα θα επηρεάσει και τις εξελίξεις του 3ου με τις ισορροπίες να έχουν πλέον διαταραχθεί.

Chevalier de Rohan: Μετά την απαγωγή του δελφίνου, η συνωμοσία του με τον Γουλιέλμο της Οράγγης αποκαλύφθηκε και η σύλληψή του οδήγησε στην εκτέλεσή του.

Claudine MassonΗ γοητευτική προσωπική γιατρός του βασιλιά μετά το σύντομο ειδύλλιό της με τον Fabien, έπεσε θύμα των μηχανορραφιών του παλατιού και δε θα είναι μέρος του 3ου κύκλου.

Thomas de BeaumontΈχοντας κερδίσει μία θέση κοντά στο βασιλιά ως συγγραφέας, ο Thomas δρα ανενόχλητος για αρκετό καιρό ως κατάσκοπος του Γουλιέλμου της Οράγγης. Αφού δολοφονεί τον κηπουρό του παλατιού που ανακαλύπτει την δράση του, πλησιάζει τον Philippe (Alexander Vlahos), τον αδερφό του βασιλιά, για να αποκτήσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες. Έχοντας όμως προκαλέσει τη ζήλια του εραστή του Philippe, Chevalier de Lorraine, προκαλεί την τύχη του και σκοτώνεται από τον Chevalier, ο οποίος τον πυροβολεί καθώς προσπαθεί να ξεφύγει.

Duke of CassellΠαρότι είχε εναντιωθεί στον Λουδοβίκο, ο Duke of Cassell καταλήγει να μένει στις Βερσαλλίες και παντρεύεται την κόρη της συνωμότισσας του 1ου κύκλου Madame de Clermont, Sophie de Clermont. Ανακαλύπτει τον ρόλο του Thomas de Beaumont στο παλάτι, όμως η ανάμειξή του αυτή δεν του βγαίνει σε καλό αφού ο Beaumont έχει στοιχεία εναντίον του και τον απειλεί. Στο τέλος όμως ο Duke de Cassell τα αποκαλύπτει όλα στο βασιλιά και ο Thomas τον σκοτώνει.

JacquesΟ κηπουρός του βασιλιά και πρώην στρατιώτης αποκαλύπτει και αυτός τον κατάσκοπο Beaumont, ο οποίος και τον σκοτώνει για να μην φανερωθεί.


«Βερσαλλίες»: Τι υπόσχεται ο 3ος κύκλος

Βερσαλλίες

Τη Δευτέρα 23 Απριλίου 2018 έκανε πρεμιέρα ο 3ος κύκλος της σειράς και μας έκανε να έχουμε υψηλές προσδοκίες για το τέλος της. Μπορεί το σκάνδαλο των δηλητηρίων να ανήκει πλέον στο παρελθόν, όμως ο αντίκτυπός του σε συνδυασμό με τις συνωμοσίες που εξακολουθούν να εξυφαίνονται σε βάρος του βασιλιά συνθέτουν ένα εκρηκτικό σκηνικό.

Τα πρώτα δύο επεισόδια έχουν ήδη προβληθεί, οπότε σκοπός μας σε αυτό το άρθρο δεν είναι να αποκαλύψουμε τι θα γίνει στον τρίτο και τελευταίο κύκλο. Τα μόνα που ίσως μπορούμε να πούμε είναι πως πίσω από τους συνωμότες και κατασκόπους του Γουλιέλμου κρύβεται ένα πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας και πως ο Λουδοβίκος βρίσκει έναν καινούριο αντίπαλο στην πολιτική και προσωπική του ζωή.


Δεν σας αφήνουμε όμως εδώ…

Μόλις ολοκληρωθεί και ο τρίτος και (δυστυχώς) τελευταίος κύκλος της σειράς «Βερσαλλίες», ετοιμάζεται μια γενικότερη επισκόπηση μαζί με όλες τις καυτές εξελίξεις που θα σημάνουν και το συναρπαστικό αλλά και αβέβαιο τέλος της. Ήρθε η ώρα να βυθιστούμε και πάλι στον μαγευτικό αλλά και επικίνδυνο κόσμο των Βερσαλλιών! (info: maxmag)

BINTEO

Δείτε επίσης

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Η απόσταση με την Τουρκία μεγαλώνει» (video)

Ηχηρό μήνυμα προς την Αγκυρα έστειλε χθες με την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για …