Breaking News

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου στην Ρόδο

Arts and Culture 19 Oct 2018 - 12:41 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MFI Script 2 Film Workshops του Μεσογειακού Ινστιτούτου Κινηματογράφου εξασφάλισε, για μια ακόμα φορά, τη συνέχιση της χρηματοδότησής του από το CREATIVE EUROPE/MEDIA PROGRAMME της Ε.Ε., και μάλιστα για την προσεχή τριετία 2019-2021!

Εν μέσω του πιο σκληρού ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, η αίτηση του ΜΙΚ πέτυχε τη μεγαλύτερη επίδοση της εικοσαετούς ιστορίας του, παραμένοντας το μοναδικό ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ελληνικής πρωτοβουλίας για επαγγελματίες του κινηματογράφου και της τηλεόρασης.

Ο νέος κύκλος του προγράμματος ξεκινά τον Ιούνιο του 2019 από τη Νίσυρο με σημαντική ανανέωση και νέες προσθήκες:

Εκτός από τον κορμό του προγράμματος που αποτελεί η ανάπτυξη κινηματογραφικών ταινιών μεγάλου μήκους, και την ανάπτυξη τηλεοπτικών σειρών που εντάχθηκε φέτος, από το 2019 περιλαμβάνεται και η ανάπτυξη ντοκιμαντέρ, ενός δυνατού κινηματογραφικού είδους που διαρκώς ανθεί και εξελίσσεται. Γιατί η πραγματική ζωή ξεπερνά κάθε φαντασία!

Εκτός από τα δύο εργαστήρια στη Νίσυρο (Ιούνιος 2019) και στη Ρόδο (Οκτώβριος 2019), και τους δύο κύκλους διαδικτυακών συναντήσεων (Σεπτέμβριος & Δεκέμβριος 2019), προστίθεται ένα τρίτο εργαστήριο για πέντε επιλεγμένα σχέδια έργων που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο, στο πλαίσιο της BERLINALE, τον Φεβρουάριο 2020. Εκεί οι συμμετέχοντες επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εντατικά σεμινάρια development και networking events, ενώ θα απονεμηθεί και ένα σημαντικό βραβείο.
Το Εργαστήριο στη Ρόδο: 21-28 Οκτωβρίου
Το φετινό πρόγραμμα ξεκίνησε επιτυχημένα στη Νίσυρο με την παρουσία του Αμερικανού πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Dan Attias (www.danattias.com), γνωστού για τη δουλειά του στις σειρές THE WIRE, TRUE DETECTIVE, HOMELAND, SOPRANOS, LOST, SIX FEET UNDER, KILLING κ.ά., και συνεχίζεται με τη διοργάνωση στη Ρόδο την ερχόμενη εβδομάδα (21-28 Οκτωβρίου).

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου αυτού, 47 δημιουργοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και τον Κόσμο, υπό την καθοδήγηση κορυφαίων καθηγητών και παραγωγών διεθνούς φήμης, θα συνεχίσουν να εργάζονται εντατικά στην ανάπτυξη 25 κινηματογραφικών σεναρίων και 6 σχεδίων τηλεοπτικών σειρών, αντλώντας έμπνευση από το μαγευτικό χώρο των Καταλυμάτων της Ισπανίας και της Γαλλίας και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου.
Τα εργαστήρια θα πλαισιώσουν masterclasses, διαλέξεις και προβολές που θα πραγματοποιούνται καθημερινά από τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου μέχρι και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου και θα είναι ανοιχτές στο κοινό της Ρόδου.

Εθνικοί εταίροι του προγράμματος είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμος Νισύρου, ο Δήμος Ρόδου, η ΕΡΤ, και πλέον το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. – Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων.

Το Εργαστήριο στη Ρόδο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Συλλόγου για την Προστασία της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ρόδου, του Προξενείου της Γαλλίας στη Ρόδο, του Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών και της Blue Star Ferries.

Δείτε επίσης

Freud: Ο πατέρας της ψυχανάλυσης σε μια καθηλωτική σειρά του Netflix (video)

Tο Freud του Netflix συνιστά ένα ψυχολογικό αστυνομικό δράμα εποχής όπου καθήκοντα δημιουργού επωμίζονται οι Benjamin Hessler, …