Το Δείπνο του Βοσκού: Η ιστορία ενός καλοκάγαθου βοσκού που συνέφαγε με τον ίδιο Τον Χριστό (video)

Arts and Culture, video 10 Apr 2019 - 11:41 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το Δείπνο του Βοσκού, είναι μία ταινία μεσαίου μήκους (40 λεπτών) που αναφέρεται στο πραγματικό περιστατικό της ιστορίας ενός καλοκάγαθου βοσκού που συνέφαγε με τον ίδιο Τον Χριστό. Πρόκειται για ένα Project με πολύ απαιτητική φωτογραφία, οπτικά εφέ και ερμηνείες.

Ένας καλός και απονήρευτος βοσκός, ο Μαυρογένης, ζει με τη γυναίκα του, τη Μαριώ, σε μία πολύ ορεινή περιοχή κάπου στην Ελλάδα. Αποφασίζουν να κατέβουν πιο χαμηλά, στο χωριό Λαχανάδες, ώστε να προμηθεύονται ευκολότερα τα απαραίτητα για την συντήρησή τους. Εκεί, ο Μαυρογένης, βλέπει για πρώτη φορά Εκκλησία και Ιερέα. Λόγω της απονήρευτης και καλοσυνάτης καρδιάς του, ακούει με πολύ ενδιαφέρον τα όσα κηρύττει ο Παπά Φώτης (Ιερέας του χωριού).

Μια μέρα λοιπόν, ακούει ένα κήρυγμα όπου ο Ιερέας αναφέρεται στον ίσιο δρόμο που πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί και να μη λοξοδρομούν ποτέ. Και πως αν όντως βαδίζουν πάντα ίσια, τότε θα βρουν τον Παράδεισο και θα συναντήσουν τον Θεό.
Ο Μαυρογένης παίρνει τοις μετρητοίς τα λόγια αυτά και λόγω της απλότητας του, νομίζει πως αν αρχίσει να περπατάει συνέχεια ίσια, χωρίς να λοξοδρομεί πουθενά, θα βρει τον Παράδεισο και θα συναντήσει τον Θεό. Πράγματι λοιπόν, παίρνει λίγα εφόδια και ξεκινάει το ταξίδι.Θα συναντήσει πολλά εμπόδια κατά τη διάρκεια της αναζήτησής αυτής. Η Πρόνοια του Θεού όμως θα τον σκεπάζει συνέχεια και αρκετά θαυμαστά γεγονότα θα συμβούν ενώπιόν του ώστε να του δώσουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσει το ταξίδι του.

Τελικά θα βρεθεί στο δρόμο του ένα Μοναστήρι. Οι Μοναχοί θα τον βοηθήσουν και θα τον περιθάλψουν. Ένα μεγάλο θαύμα θα συμβεί εκεί. Αργότερα οι Μοναχοί θα τον εφοδιάσουν με τρόφιμα και νερό ώστε να συνεχίσει το ταξίδι του, αλλά ο Ηγούμενος θα θελήσει να μάθει την έκβαση της αναζήτησης αυτής… #https://www.facebook.com/todeipnotouvoskou/

Ημερομηνία Κυκλοφορίας
10 Νοεμβρίου 2019

Είδος
Fiction, Drama, True story.

Πληροφορίες
Ταινία μεσαίου/μεγάλου μήκους (40 ή 95 λεπτά), που βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός βοσκού που συνέφαγε με τον ίδιο τον Χριστό.

Περίληψη πλοκής
Ένας βοσκός ξεκινάει να συναντήσει τον Θεό. Μετά από πολλά εμπόδια, θα συμβεί κάτι που δεν περίμενε…

Starring
Αποστόλης Τότσικας, Κωστής Σαββιδάκης, Ιωάννα Παππά, Λευτέρης Τσάτσης, Δημήτρης Πανέλης, Διονύσης Γραμματικός.

Σκηνοθεσία
Γιώργος Λεοντακιανάκος

Γράφτηκε από
Γιάννης Στραβόλαιμος

Σενάριο
Γιάννης Στραβόλαιμος

Παραγωγή
Κωνσταντίνος Γουργιώτης, Γιάννης Στραβόλαιμος.

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

Ξεκινά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο (video)

Ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «ΚΟΥΙΝΤΑ» και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ., με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και …