Ο…. τηλε-μαραθώνιος Casa de Papel – Η 4η σεζόν ‘κόβεται’ πάλι στην καλύτερη σκηνή! (video)

Arts and Culture, Cinema / TV Series, video 5 Apr 2020 - 12:03 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor
Τρεις του Απρίλη λοιπόν και η δεκάδα της δημοτικότητας του καταλόγου του Netflix στην Ελλάδα είχε ήδη αρχίσει να αλλάζει από τα ξημερώματα. Όταν ξεκινούσε η μέρα, το La Casa de Papel βρισκόταν ήδη στην 5η θέση των ελληνικών προτιμήσεων.
Είτε οι παλιοί φίλοι της σειράς ήθελαν να φρεσκάρουν την μνήμη τους, είτε, εν μέσω καραντίνας, βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία για όσους δεν είχαν δει τις πρώτες σεζόν, να δουν πώς γίνονται οι τέλειες ληστείες. Η τέταρτη σεζόν είχε αρκετά από τα στοιχεία που κράτησαν το ενδιαφέρον στις προηγούμενες δύο, ωστόσο, πλέον, τα περιμέναμε.

Με την ημέρα να περνά, το La Casa de Papel βρίσκεται στην πρώτη θέση των ελληνικών προτιμήσεων. Η καραντίνα ευνοεί ακόμα και αυτούς που δεν έχουν συνηθίσει τους μαραθωνίους σειρών, να αλλάξουν συνήθειες. Τα δεδομένα του τέταρτου μέρους, έμοιαζαν αρκετά με εκείνα του δεύτερου. Η ομάδα του Καθηγητή είχε καταφέρει αρκετά χτυπήματα στην ισπανική αστυνομία, όμως και οι ληστές είχαν τα προβλήματά τους, εντός και εκτός της Τράπεζας.

Η διαφορά είναι ότι πλέον το κοινό είχε συνηθίσει τα «μαγικά» του Professor να αποδίδουν. «Δεν γίνεται να πάνε όλα καλά και σε αυτήν την σεζόν» ήταν το σχόλιο που άκουγες από τους φίλους της σειράς. Οι στοιχηματικές εταιρίες έδιναν επιλογές με τον επόμενο νεκρό, τα τρέιλερ έδειχναν την πρώην επιθεωρήτρια Μουρίγιο και νυν Λισαβόνα, να ανακρίνεται και φαινόταν να έχουν πάρει το δρόμο τους για μια σεζόν ανατροπών. Φευ…

Η σειρά και στον 4ο κύκλο της, έδωσε εκείνα τα στοιχεία που την έκαναν να ξεχωρίσει, με αρκετή ωστόσο αργοπορία. Βέβαια, η αδιανόητη παγκόσμια επιτυχία της, έδωσε στον σκηνοθέτη Jesus Colmenar τη δυνατότητα για μια παραγωγή πολλών εκατομμυρίων, σε αντίθεση με τις πρώτες δύο σεζόν, όμως το μοτίβο ήταν πανομοιότυπο με τα προηγούμενα μέρη.

Το ντοκιμαντέρ El Fenomeno, που επίσης προβάλλεται από το Netflix μπορεί να δώσει στον καθένα να καταλάβει την διαφορά… εκατομμυρίων που υπήρξε στη σειρά από όταν αγοράστηκε από το Netflix.

Ο μαραθώνιος Casa de Papel ολοκληρώθηκε από την πρώτη μέρα και αυτές είναι οι πρώτες –ΧΩΡΙΣ SPOILERS- σκέψεις μας.
 Εκεί ο Colmenar αποκαλύπτει τα μυστικά του. Τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των πρωταγωνιστών που κάνουν όλους τους τηλεθεατές να ταυτιστούν με κάποιον. Τις υπέροχες μουσικές. Την εναλλαγή συναισθημάτων. Και φυσικά τις ερωτικές ιστορίες που γεννιούνται και πεθαίνουν σε μια ληστεία εκατομμυρίων. Χώρα φυσικά από ότι του δινόταν αμέσως οποιαδήποτε διευκόλυνση και οποιδήποτε μέρος στον κόσμο ζητούσε. «Μια παγκόσμια παραγωγή» αναφώνησε ο διευθυντης φωτογραφίας της σειράς.
Ο μαραθώνιος Casa de Papel ολοκληρώθηκε από την πρώτη μέρα και αυτές είναι οι πρώτες –ΧΩΡΙΣ SPOILERS- σκέψεις μας.

Ας επιστρέψουμε στον 4ο κύκλο όμως, που μάλλον ήταν και ο πιο απογοητευτικός όσον αφορά τη δράση. Η σεζόν είχε πολλά μπρος-πίσω. Ίσως τα περισσότερα flashbacks από κάθε άλλη, με τις εναλλαγές να κουράζουν και το Twitter. Ο έλεγχος ανάμεσα στον καθηγητή-διαπραγματευτή με την αστυνομία άλλαξε πολλές φορές χέρια, όμως η πλοκή φάνηκε να καθυστερεί αρκετά.

Το βασικό ερώτημα της τέταρτης σεζόν φάνηκε πολύ περισσότερο να είναι το αν θα επιστρέψει η Λισαβόνα στην ομάδα των ληστών, παρά το εάν θα καταφέρουν να αποδράσουν μαζί με τον χρυσό και αυτό φαίνεται τουλάχιστον στις πρώτες αντιδράσεις να έχει φθείρει τη σειρά-φαινόμενο.

 

Φυσικά το φινάλε ήταν ξανά δραματικό και η ανυπομονησία για την επόμενη σεζόν και πάλι μεγάλη, όμως για πρώτη φορά η σειρά φαίνεται να κάνει «κοιλιά» και να γίνεται προβλέψιμη. Τα μόλις οκτώ επεισόδια δεν εξυπηρετούν αργή πλοκή, ενώ το χειρότερο είναι ότι αν έβλεπες απευθείας το 8ο επεισόδιο, δεν θα είχες κανένα πρόβλημα να καταλάβεις τι είχε προηγηθεί.

Ο μαραθώνιος Casa de Papel ολοκληρώθηκε από την πρώτη μέρα και αυτές είναι οι πρώτες –ΧΩΡΙΣ SPOILERS- σκέψεις μας.

Όπως και να έχει ωστόσο η παρέα του Professor βρίσκεται και πάλι στην κορυφή των προτιμήσεων σε όλον τον κόσμο. Ενός κόσ μου που μένει σπίτι, είναι πολυ διαφορετικός από ότι τον άφησε εννιά μήνες πριν και θα είναι πολύ διαφορετικός όταν επιστρέψει για 5η φορά.

BINTEO

Δείτε επίσης

Ξεκινά το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στη Ρόδο (video)

Ο Θεατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου «ΚΟΥΙΝΤΑ» και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ., με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και …