Ματίλντα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την επίμαχη ταινία

Arts and Culture, Cinema / TV Series, video 27 Nov 2017 - 9:23 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η Ματίλντα, μια αμφιλεγόμενη ταινία για την ερωτική ζωή του Τσάρου Νικολάου Β ‘, του τελευταίου αυτοκράτορα της Ρωσίας, ολοκλήρωσε τη Ρωσική Εβδομάδα Κινηματογράφου του Ινστιτούτου Κινηματογράφου στο Southbank του Λονδίνου.

Η ταινία καταγράφει την σχέση ανάμεσα στον τότε νεαρό Νικόλαο Β’ και της πολωνέζας (κατά το ήμισυ) μπαλαρίνας Ματίλντα Κσσεσίνσκαγια. Από την ώρα που βγήκε στον ‘αέρα’ η ταινία στη Ρωσία συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι ακτιβιστές προσβλήθηκαν κατά την απεικόνιση του Νικολάου Β, δεδομένου ότι η οικογένεια των Ρομανώφ έχουν ανακηρυχθεί άγιοι από την εκκλησία το 2000 με συνέπεια να αρνούνται κάθε σχέση της ταινίας με την πραγματικότητα και τα αληθινά γεγονότα.

Παρ ‘όλα αυτά, το ημερολόγιο της Κσσεσίνσκαγια δείχνει ότι ασχολήθηκε πολύ με τον Νικόλαο, για τρία χρόνια που ξεκίνησε το 1890, όταν ήταν μεγάλος δούκας στις 22 κι εκείνη ήταν 17 ετών.

Σε κάθε περίπτωση, είτε λόγω της διαμάχης είτε του ενθουσιασμού με την προοπτική μίας  δραματοποιημένης ιστορίας εκείνης της περιόδου, το δημόσιο ενδιαφέρον για το Matilda ήταν τόσο υψηλό ώστε οι διοργανωτές εκδήλωσης ήταν υποχρεωμένοι να προγραμματίσουν βιαστικά τη δεύτερη προβολή της ταινίας στις 26 Νοεμβρίου, την τελευταία μέρα του φεστιβάλ. (info:sputnik)

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

Το 1ο Canto Human Voice Festival στην Ρόδο (video)

Ένας καινοτόμος καλλιτεχνικός και εκπαιδευτικός θεσμός, αφιερωμένος στην τέχνη του τραγουδιού, γεννιέται στη Ρόδο. Το …