Breaking News

Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Ροδίτισσας ζωγράφου Ειρήνης Βαζούκου στο 10GR στη Ρόδο

Arts and Culture 25 Nov 2018 - 10:46 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018, εγκαινιάστηκε ένας νέος χώρος στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Πρόκειται για το Hotel & Wine Bar 10GR στην οδό Αγησάνδρου 9 (πρώτος παράλληλος δρόμος μετά την οδό Ιπποτών απο την είσοδο της Μεσαιωνικής Πόλης που βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο).

Παράλληλα με τα εγκαίνια του εξαιρετικού αυτού χώρου (10GR) παρουσιάζεται και μέρος της νέας δουλειάς της Ροδίτισσας ζωγράφου Ειρήνης Βαζούκου με τίτλο Roots II οποία αποτελεί την συνέχεια της προηγούμενής της που είχε εκθέσει στο Ιστορικό Αρχείο- Μουσείο Ύδρας (2015) και στον Προμαχώνα του Αγ. Γεωργίου Μεσαιωνικής Πόλης Ρόδου (2016). Την έκθεση θα μπορείτε να δείτε καθημερινά απο τις 9 το πρωί έως τις 1 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει έως 8 Ιανουαρίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση από την ζωγράφο:

Είμαι πολύ χαρούμενη που βρέθηκαν οι ιδανικοί άνθρωποι και δημιουργήθηκε η ιδανική κατάσταση (η οποία ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου) και έτσι έγιναν η αιτία να ξαναεκθέσω στον τόπο μου την Ρόδο, κάτι που δεν ήταν στο κοντικό μελλοντικό πρόγραμμά μου…. Στα βήματά της καλλιτεχνικής μου πορείας καταλυτικό παράγοντα έχουν οι Άνθρωποι με τους οποίους θέλω να συνεργάζομαι και υπάρχει πρωτίστως αλληλοεκτίμηση και αλληλοσεβασμός.

Έτσι λοιπόν πριν λίγο καιρό μου έγινε μιά πρόταση απο την πολύ καλή μου φίλη και Ιστορικό Τέχνης και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού Πόλυ Χατζημάρκου και τον Παναγιώτη Χατζηωάννου Αρχιτέκτονα του Υπουργείου Πολιτισμού τον οποίο εκτιμώ πολύ, ώστε να παρουσιάσω δουλειά μου σε ένα νέο χώρο που θα εγκαινιαζόταν το 10G Hotel & Wine Bar στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και ότι οι ιδιοκτήτες αυτού του χώρου προτίθενται να παρουσιάζουν εικαστικές περιοδικές εκθέσεις δημιουργών, συμβάλοντας με αυτό τον τρόπο στον πολιτισμό.

Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να σκεφτώ και δέχθηκα την πρόταση αυτή με ενθουσιασμό! Θέλω να στηρίζω πάντα τις καλές και ποιοτικές προσπάθειες του νησιού μας και όχι μόνο!

Καθώς είχα και νέα δουλειά ήδη έτοιμη των δύο τελευταίων ετών (2017-18) τα οποία έργα στην πλειοψηφία τους δεν τα έχω εκθέσει ακόμα, (εκτίθενται για πρώτη φορά) η έκθεση αυτή είναι γεγονός.

Ευχαριστώ ξανά απο καρδιάς την Πόλυ Χατζημάρκου και τον Παναγιώτη Χατζηωάννου για την επιλογή και επιμέλεια της έκθεσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο 10GR και την ομάδα του για τη ζεστή φιλοξενία και την τιμή να είμαι η πρώτη ζωγράφος που εκθέτει εκεί!

Η επόμενή μου ατομική έχει οριστεί για τις 2 Μαρτίου 2019 σε έναν εξαιρετικό πολυχώρο που εγκαινιάζεται στην Κέρκυρα και μετά από αυτή θα συμετάσχω σε μία πολύ σημαντική την έκθεση στο εξωτερικό (εκτός Ευρώπης). Μέρος δε αυτού του consept παρουσιάζω τώρα στην έκθεση στο 10GR, στο οποίο εύχομαι σε μια δημιουργική συνέχεια!

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην Ειρήνη Βαζούκου!

Δείτε επίσης

Επίδειξη μόδας διοργανώνει η Λέσχη Lions «Ηλιούσα» Ρόδου για την αγορά ιατρικού οργάνου

Οι διεθνές λέσχες των Lions είναι είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός παροχής υπηρεσιών στο κόσμο. Η Λέσχη …