Έρχεται ο νέος «Παπαφλέσσας»; – Ποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τον ρόλο

Arts and Culture, Cinema / TV Series, video 24 Feb 2020 - 11:06 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μερικές ταινίες, παραμένουν αυτό που λέμε: masterpiece. Και μία από αυτές παραμένει η ταινία εποχής «Παπαφλέσσας». Τον ρόλο του Γρηγόριου Φλέσσα – γεννημένος ως Γεώργιος και γνωστός στην Ιστορία ως Παπαφλέσσας- είχε ερμηνεύσει με εξαιρετική επιτυχία ο μεγάλος Δημήτρης Παπαμιχαήλ ενώ το καστ αποτελούσαν επίσης πολύ καλοί ηθοποιοί.

Από τότε όμως, δεν εμφανίσθηκε άλλος για να ερμηνεύσει αυτό τον ρόλο. Ούτε γυρίστηκε άλλη, παρόμοια ταινία.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι υπάρχει μια περίπτωση να γυριστεί ο νέος «Παπαφλέσσας». Και τις περισσότερες πιθανότητες, συγκεντρώνει ο Ρόδιος και πολύ γνωστός ηθοποιός, Κωστής Σαββιδάκης.

Όπως έγραψε ο ιστότοπός μας, ο Κωστής Σαββιδάκης, παρά το πλούσιο βιογραφικό του ως ηθοποιός, το 2019 έκανε την διαφορά με την συμμετοχή του, στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες».

Όχι μόνον ως ηθοποιός αλλά και ως ρόλος, αυτός του ιερέα (παπα-Γρηγόρης) είναι που ξεχωρίζει. Ίσως ο πιο πετυχημένος «παπάς – ηθοποιός» μετά τον Παντελή Ζερβό, στην ‘Μανταλένα’!

Σύμφωνα με πληροφορίες, γι αυτό τον ρόλο, αρκετοί κληρικοί, του έδωσαν συγχαρητήρια!

Οι φωτογραφίσεις (που έγιναν για άλλους λόγους) μάλλον κάτι… μαρτυρούν.

Θα είναι λοιπόν, ο Ρόδιος ηθοποιός ο νέος «Παπαφλέσσας» -εφόσον λήξει και το συμβόλαιό του με τον ΑΝΤ1;

Απομένει να δούμε την συνέχεια η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον… / φωτογραφία: Ηλίας Περγαντής

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Η ταινία «Παπαφλέσσας» είναι ελληνική πολεμική-ιστορική-βιογραφική-περιπετειώδης ταινία του 1971, σε συμπαραγωγή Τζέιμς Πάρις και Φίνος Φιλμ, σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου και σε σενάριο Πάνου Κοντέλη. Με πρωταγωνιστή, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Μία από τις επιφανέστερες προσωπικότητες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, ο Παπαφλέσσας παρουσιάζεται σε αυτή την ταινία. Η κήρυξη της Επανάστασης στο Μοριά, η νίκη επί του Δράμαλη στα Δερβενάκια και ο θάνατός του στο Μανιάκι το 1825 πολεμώντας τις ορδές του Αιγυπτίου Ιμπραήμ.

Η ταινία απέσπασε τις καλύτερες κριτικές στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1971, και απέσπασε τα βραβεία Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Αρτιότερης Παραγωγής και δόθηκε Τιμητική διάκριση στον σκηνογράφο και ενδυματολόγο Διονύση Φωτόπουλο.

Η ταινία κόστισε 12.000.000 δραχμές και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες υπερπαραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου προσεγγίζοντας αντίστοιχες αμερικανικές.

ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε επίσης

Greece From Home: Η Ελλάδα μας από το Σπίτι (video)

Μια πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ & της Marketing Greece με την υποστήριξη της Google …