Στράτος Καρίκης: Ανοικτός Δήμος – Απλός Δήμαρχος – Κυρίαρχος Πολίτης

Άποψη, Γνώμες 10 Aug 2018 - 12:18 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Μπροστά μας έχουμε μία κρίσιμη για τη Ρόδο μας εκλογική διαδικασία. Κρίσιμη για πολλούς λόγους. Κύριο Θέμα ο επόμενος Δήμαρχος και τα κριτήρια επιλογής του.

Τα κριτήρια για την καταλληλόλητα αλλά και τη χρησιμότητα ενός ικανού δημάρχου είναι πολλά. Πέρα από τα αντικειμενικά κριτήρια και όσα θεσπίζει ο νομοθέτης, υπάρχει και μια σειρά ακόμα παραγόντων που πρέπει να λαμβάνονται υπ΄όψιν από τους πολίτες, τους οποίους καλούμαστε να υπηρετήσουμε, όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά. Το ζητούμενο είναι, το Δημαρχιακό Μέγαρο, να αποτελεί το φιλόξενο «σπίτι» των δημοτών. Αυτός είναι ο σκοπός της δικής μας παράταξης, που έρχεται να υπηρετήσει τον απλό πολίτη και να ανοίξει τις πόρτες του Δημαρχιακού Μεγάρου σε κάθε δημότη. Να τον αφουγκραστεί και τον κατανοήσει. Να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της κοινωνίας και να την καταστήσει δικαιότερη και πιο δημοκρατική.

Για αυτό τον λόγο, οι άνθρωποι που θα πλαισιώσουν την προσπάθειά μας αυτή, προέρχονται μέσα από σπλάχνα της κοινωνίας, την υπηρετούν από διάφορες θέσεις και αγωνίζονται για τις ίδιες αξίες που πρεσβεύει η παράταξή μας, έχοντας στο επίκεντρο τον απλό πολίτη.

Η κοινωνία της Ρόδου χρειάζεται έναν δήμαρχο που θα είναι κοντά στον δημότη, θα τον ακούει και θα τον υπολογίζει. Δεν έχει ανάγκη από πρίγκιπες που θα λειτουργούν πίσω από κλειστές πόρτες σε συνεργασία με συγκεκριμένες κάστες ανθρώπων, που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για τις ανάγκες της κοινωνίας και για τα προβλήματα των πολιτών, γιατί πολύ απλά δεν ζουν ανάμεσά τους, δεν αγωνιούν για τα ίδια πράγματα, δεν έχουν τους ίδιους προβληματισμούς.

Η Ρόδος, ήδη δοκιμάζεται από τέτοιες καταστάσεις και συμπεριφορές, που αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξή της. Ο πολίτης είναι αποκλεισμένος από τον σχεδιασμό για το μέλλον του τόπου του, οι Ροδίτες είναι «φιμωμένοι» πολίτες διότι έτσι βολεύει εκείνους που σήμερα χειρίζονται τις τύχες τους αλλά και όσους φιλοδοξούν να γίνουν συνεχιστές αυτού του μοντέλου εξουσίας.

Εμείς, ως «Ροδίων Όραμα» είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος σε αυτές τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις. Μας το ζητά η ίδια η κοινωνία, κι εμείς πέρα και πάνω από τα κόμματα βάζουμε την κοινωνία και τα προβλήματά της. Ζούμε μέσα στην κοινωνία, ξέρουμε τις ανάγκες της κάθε γειτονιάς, του κάθε χωριού ξεχωριστά. Έχουμε περπατήσει σε δρόμους που δύσκολα θα πάνε όσοι φοβούνται να σκονίσουν τα παπούτσια τους. Εμείς δεν κοιτάμε τους πολίτες αφ΄υψηλού, τους κοιτάζουμε στα μάτια και τους σφίγγουμε σφιχτά το χέρι.

Η λειτουργία μας, ως νέα δημοτική αρχή, αποτελεί εγγύηση για τον απλό πολίτη ότι θα έχει συμπαραστάτες στο Δήμο Ρόδου και ότι το μέλλον του τόπου, δεν θα διαμορφώνεται και δεν θα επηρεάζεται από διαφόρων ειδών εξαρτήσεις.

Στον συνδυασμό μας, μετέχουν άνθρωποι από κάθε πολιτικό χώρο, που επιθυμούν να μετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό για το αύριο της Ρόδου, που έχουν ιδέες και όραμα και δεν σκοπεύουν να αποτελέσουν το συμπλήρωμα, καμιάς μικρής, κλειστής ομαδούλας με συγκεκριμένα συμφέροντα εκπορευόμενης από συγκεκριμένα κέντρα.

Είμαστε υπερήφανοι για την πορεία μας, είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που θα πλαισιώσουν την προσπάθειά μας, γιατί η δική μας μοναδική «εξάρτηση», είναι η αγάπη των συμπολιτών μας και η αγωνία μας να τους υπηρετήσουμε ανταποδίδοντάς τους την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν καθημερινά, στο δρόμο, στα καφενεία, στις δημόσιες υπηρεσίες, στα χωριά, όπου μας σταματούν για να μας σφίξουν το χέρι, δείχνοντας έμπρακτα την στήριξή τους και την ελπίδα τους ότι κάποτε οι πόρτες του Δήμου θα είναι ανοιχτές για όλους.

Συνεχίζουμε κάθε μέρα με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη, για τον κάθε Ροδίτη και την κάθε Ροδίτισσα, που επιθυμούν την επόμενη ημέρα των εκλογών ο δήμαρχος να είναι κοντά τους, δίπλα τους, συνοδοιπόρος τους και όχι αποκλεισμένος σε έναν Δήμο που θα είναι ξένος προς αυτούς με απλησίαστους άρχοντες, που θα διαβουλεύονται πίσω από κλειστές πόρτες.  Αυτή η πρακτική πρέπει να λάβει τέλος! Μας κόστισε πολύ ακριβά.

Κυρίαρχος άρχων για εμάς είναι μόνον ο πολίτης. Το παλαιοκομματικό σύστημα, αντιδρούσε και αντιδρά στις ανοιχτές πόρτες, για ευνόητους λόγους. Κάποιοι επιθυμούν σήμερα να δημιουργήσουν νέα αδιέξοδα, βάζοντας άλλους ανθρώπους να υπηρετήσουν τους ίδιους παλαιοκομματικούς σκοπούς. Μα φαίνεται να υπολογίζουν χωρίς τον… πολίτη! Όμως ο πολίτης θα αποφασίσει …με όραμα και γνώση !

Για τη Δημοτική Παράταξη  ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ

Στράτος Καρίκης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Ρόδου

 

 

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …