Breaking News

Στο κενό η απόπειρα επικοινωνιακής εκμετάλλευσης του Φοίβου Παρασκευόπουλου από τη Συμμαχία

Άποψη, Γνώμες 29 Mar 2019 - 2:09 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η περίπτωση του Φοίβου Παρασκευόπουλου ενός στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, είναι χαρακτηριστική για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και επιχείρησε να λειτουργήσει γι ακόμη μια φορά, η μεταλλαγμένη παράταξη  Μαχαιρίδη – Γλυνού, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για να δηλιουργήσει την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι έχει διείσδυση σε αυτό τον πολιτικό χώρο.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, το κατάφερε, αφού παραδοσιακά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν οι “πρόθυμοι” να στηρίξουν τον αντίπαλο.

Στην περίπτωση του Φοίβου Παρασκευόπουλου, η απόπειρα έπεσε στο κενό.

Ενδεικτικά, σημειώνεται ότι ο κ. Φοίβος – Παναγιώτης Παρασκευόπουλος, ήταν ένας εκ των στενών συνεργατών του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ πριν ξεκινήσει ο διάλογος για την υποψηφιότητά του ως Προέδρου του κόμματος, και είχε επωμιστεί την ευθύνη να την προωθήσει στην περιοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από πολύ νωρίς.

Στις εσωκομματικές εκλογές που διενεργήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2016, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Περιφερειακής Οργάνωσης του κόμματος στο Νότιο Αιγαίο σε ηλικία μόλις 36 ετών.

Είναι τραπεζικός υπάλληλος, που έχει πολιτευτεί στις Κυκλάδες (υπήρξε υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Σερίφου, Σίφνου, Μήλου και Κιμώλου με τον συνδυασμό  «Νέα Εποχή για τα νησιά μας», με επικεφαλής τον Χ. Κόκκινο), συμπορεύτηκε εξ αρχής με τον Μητσοτάκη και συγκαταλέχθηκε μεταξύ των στενών πολιτικών φίλων του κ. Μητσοτάκη.

Συμμετείχε στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη μαζί με τους κ.κ. Χρήστο Μέτιο, Μανώλη Γραφάκο, Νίκο Κωστόπουλο, Γιώργο Καλτσογιάνννη, Θανάση Σταυρόπουλο, Βίκυ Ευταξά, Νάσο Μπαλέρμπα,  Βίκυ Νάκου και Κώστα Φωτίου.

Όλοι τους ήταν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την επαρχία και συνέβαλαν τα μέγιστα στον προεκλογικό αγώνα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Παρασκευόπουλος έλκει την καταγωγή του από την Μήλο, είναι πτυχιούχος Οικονομολόγος της Νομικής Σχολής Αθηνών και πτυχιούχος του ΤΕΙ Πειραιά (Τμήμα Λογιστικής). Είναι μέλος της Ελληνικής Αρχαιολογικής Εταιρείας Αθηνών κι εργάζεται στην Eurobank.

Κατά καιρούς δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον κ. Μητσοτάκη για τον τρόπο λειτουργίας του σε θέματα εσωκομματικά όπως τα κομματικά όργανα, αλλά δεν απέσυρε ποτέ την στήριξη στο πρόσωπό του. Σε δηλώσεις και συνεντεύξεις του, επαναλάμβανε την ανάγκη να λαμβάνονται υπόψη η νησιωτικότητα και τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών στα νησιά της Περιφέρειάς μας ενώ μιλούσε πάντα για «ενότητα στο κόμμα».

Αν και αρχικώς, ο κ. Παρασκευόπουλος χρησιμοποιήθηκε από την  παράταξη Μαχαιρίδη – Γλυνού για πολιτικές σκοπιμότητες και διαφημίστηκε κατά κόρον ώστε να φανεί ότι αποτέλεσε «πλήγμα» στο εσωτερικό της Ν.Δ. τελικώς, η απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, δείχνει ότι δεν υπάρχει τόσο… βαθύ ρήγμα όσο θα ήθελαν να παρουσιάσουν.

Ενδεχομένως, και ο ίδιος κατάλαβε τελικώς ότι επιχείρησαν να τον «χρησιμοποιήσουν» για τους δικούς τους σκοπούς. Γι αυτό και απέσυρε την υποψηφιότητά του.

Η γραπτή δήλωση Παρασκευόπουλου

Η γραπτή δήλωση του κ. Παρασκευόπουλου αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

Αγαπητοί μου Συμπολίτες,

Φίλες, Φίλοι και Συναγωνιστές,

Με πλήρη συναίσθηση των δύσκολων καιρών που διανύει η Πατρίδας μας, αλλά και της αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς που ο καθένας από εμάς καλείται να προσφέρει, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως αποσύρω την υποψηφιότητα μου από τις προσεχείς εκλογές, στις οποίες θα κληθεί ο λαός μας λάβει τον λόγο και να ορθώσει το ανάστημά του.

Παραμένω όμως πιστός στρατιώτης – όπως πάντα έπραξα στη μέχρι τώρα πορεία μου– έτοιμος να συνδράμω με κάθε τρόπο, την Παράταξη και τον Πρόεδρο μας Κ. Μητσοτάκη στις επιλογές του στις επικείμενες εκλογές για τον Πρώτο και Δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης, καθώς και τις Ευρωεκλογές και Εθνικές, ώστε ο Τόπος μας, τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες, να βαδίζουν στο δρόμο της ευημερίας και της προόδου.

ΦΟΙΒΟΣ – ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

Δείτε επίσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η διπλωματία είναι ζήτημα ευθύνης και σοβαρότητας

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, μία …