Breaking News

ΠΡΟΤΟΥΡ: «Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» (επιτέλους!)

Editorial, Άποψη 5 Dec 2017 - 8:17 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Κάποτε πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους σε αυτό τον τόπο. Ειδικά όσον αφορά ζητήματα για τα οποία οι πολίτες και ο επιχειρηματικός κόσμος, έχουν πληρώσει ακριβά το….μάρμαρο.

Τρανό παράδειγμα, αποτελεί ο ΠΡΟΤΟΥΡ. Ο περιβόητος Οργανισμός Πρώθησης Ροδιακού Τουρισμού που πνέει τα λοίσθια και είναι αμφίβολο εάν θα καταφέρει να ανακάμψει και να επανέλθει στις παλιές του δόξες.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να έχουμε κοντή μνήμη.

Ο ΠΡΟΤΟΥΡ δημιουργήθηκε σε μια εποχή όπου η προβολή και η διαφήμιση του νησιού της Ρόδου είχε άλλα δεδομένα. Διαφορετικές οι απαιτήσεις, οι εποχές, η τουριστική κίνηση, η σεζόν. Αλλιώς γίνονταν τα ‘deals’ αλλιώς κινούνταν όλα.

Σήμερα θα πράγματα έχουν αλλάξει.

Δεν βρισκόμαστε στην εποχή του ποιος έχει το πιο μεγάλο ‘περίπτερο’ και τα πιο ωραία φυλλάδια στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις, αν μοιράζονται  ελληνικά εδέσματα και καρτ ποστάλ με τις παραλίες και τις ταβερνούλες στα νησιά.

Έχουμε περάσει στον 21ο αιώνα. Οι ανταγωνιστές μας βρίσκονται πολλά βήματα πιο μπροστά από την Ρόδο που πουλάει (ακόμα) ήλιο και θάλασσα και κάνει σπονδές στον θεό του Τουρισμού για να σώσει την κατάσταση σε κάθε σεζόν με all inclusive σε σούπερ πεντάστερα ξενδοχεία.

Οι παράγοντες του τουρισμού και οι επιχειρηματίες που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο, τα γνωρίζουν αυτά.

Είναι η ώρα να το πάρουν απόφαση και οι τοπικοί παράγοντες.

Εφόσον η μοίρα του ΠΡΟΤΟΥΡ φαίνεται προδιαγεγραμμένη, ίσως να είναι καλύτερα να μιλήσουν όλοι ειλικρινά και να μην κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Οι παλιές, καλές εποχές του ΠΡΟΤΟΥΡ, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Κάποιοι έβαλαν το «λιθαράκι» τους σε αυτό και κάποιοι απλά βολεύονταν και τον χρησιμοποιούσαν ως μέσο προσωπικής τους χρήσης, όσο υπήρχαν πόροι.

Τώρα όμως, δεν υπάρχουν αυτά.

Μήπως να κοιταχτείτε όλοι στα μάτια και να μιλήσετε την γλώσσα της αλήθειας;

Αν βάλει «λουκέτο» η δομή (ή όπως αλλιώς θέλετε να την χαρακτηρίσετε) ίσως να σημάνει μια νέα εποχή για τον δήμο Ρόδου ώστε να επανεκτιμήσει την χάραξη της τουριστικής πολιτικής του, εφεξής.

Κι όπως είπαμε, αυτό που χρειάζεται στην υπόθεση ΠΡΟΤΟΥΡ, είναι η γλώσσα της αλήθειας. Όποιος κι αν έφταιξε, ας αναλάβει τις ευθύνες του και ας βάλει ένα τέλος στην υποκρισία: την ώρα που όλοι δηλώνουν πως συμφωνούν ότι είναι απαραίτητη η συνέχισή του, όλοι γελάνε κρυφά αφού έχει υπογραφεί η θανατική καταδίκη του.

Αυτό που χρειάζεταιμ είναι να ο….δάκτυλος επί των τύπων των ύλων. Με τόλμη και υπευθυνότητα.

Και είναι η ώρα για σοβαρές και υπεύθυνες αποφάσεις. (the viewer)

Δείτε επίσης

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΠΑΣ: Η διπλωματία είναι ζήτημα ευθύνης και σοβαρότητας

Συνηθίζουμε να λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών, μία …