Breaking News

Περιμέναμε τους επενδυτές κι ήρθαν οι Κινέζοι με υβριδικά ποδήλατα…

Editorial, Άποψη 9 Nov 2017 - 8:35 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Είναι βέβαια λίγο δύσκολο να το σχολιάσουμε, αλλά αξίζει τον κόπο. Όταν όλοι μιλούν για επενδύσεις και περιμένουν με ‘κομμένη την ανάσα’ ένα νεύμα για βελτίωση υποδομών, για το Γκολφ Αφάντου, για αξιοποίηση των παλαιών κτηρίων, της δημοτικής περιουσίας και ένα σωρό άλλες δράσεις, ο δήμος Ρόδου, τελικά απέδειξε ότι μπορεί ακόμη να μας εκπλήσσει.

Σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Ρόδου αναφέρονται τα εξής:

«Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος  συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και την Αντιπρόεδρο Μάρκετινγκ μεγάλης κινέζικης εταιρείας που δραστηριοποιείται στα συστήματα διάθεσης ποδηλάτων. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση στο Δήμαρχο του πλάνου διενέργειας μεγάλης επένδυσης στη Ρόδο για την εγκατάσταση συστήματος διάθεσης ποδηλάτων στο νησί μέσω της οικονομίας διαμοιρασμού (sharing economy).

Όπως έγινε γνωστό στην παρουσίαση, το πλάνο της εταιρείας για τη Ρόδο συμπεριλαμβάνει τη διάθεση περί των 2.000 ποδηλάτων υβριδικής τεχνολογίας με δυνατότητα υποβοήθησης από μπαταρία, ενώ σύμφωνα με το επενδυτικό πλάνο της εταιρίας πιθανή ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργήσει ένα σημαντικό πυρήνα σταθερών θέσεων εργασίας για τον τοπικό πληθυσμό. 

Όπως έγινε γνωστό κατά την παρουσίαση το μεγάλο όφελος του νησιού πέραν της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, θα έχει να κάνει με τη σημαντική αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την καταπολέμηση του κυκλοφοριακού προβλήματος, αφού τα ποδήλατα αυτά θα είναι άμεσα και με πολύ χαμηλό τίμημα προσβάσιμα κάθε στιγμή σε οποιοδήποτε σημείο της πόλης μέσω μιας ηλεκτρονικής εφαρμογής. Πέραν τούτου βάσει μελετών έχει παρατηρηθεί βελτίωση της υγείας και της φυσικής κατάστασης των κατοίκων των πόλεων που έχει εγκατασταθεί σχετικό σύστημα.

Επιπρόσθετα, το σχέδιο αυτό συμβαδίζει με το στρατηγικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για δημιουργία ενός δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων που θα ενοποιεί χώρους ενδιαφέροντος της πόλης κάνοντας τη Ρόδο μια σύγχρονη πόλη, φιλική προς το περιβάλλον, αναβαθμίζοντας παράλληλα το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν».

Μας λέει δηλαδή ο δήμος Ρόδου ότι: με το υφιστάμενο (εξαιρετικής κατασκευής) οδικό δίκτυο του νησιού, θα μπορέσουν οι συμπολίτες μας, να χρησιμοποιήσουν πιο εύκολα τα υβριδικά ποδήλατα. (Πώς θα πείσεις τους Ροδίτες να το κάνουν αυτό και να λύσεις το κυκλοφοριακό, είναι μια άλλη συζήτηση).

Μας λέει ακόμη ότι με 2.000 τέτοια ποδήλατα θα βελτιωθεί η υγεία μας και η φυσική μας κατάσταση –χωρίς γυμναστήριο- ενώ δεν υπάρχει πουθενά ποδηλατόδρομος, από την εποχή της θητείας του Χατζηευθυμίου που είχε γίνει μια εργολαβία η οποία ‘ναυάγησε’ άδοξα σαν το Σαμίνα Εξπρές και ξανάκλεισαν τις τρύπες.

Τέτοια επενδυτικά σχέδια να ακούμε κύριε Δήμαρχε, και δεν θέλουμε τίποτε παραπάνω από το να ονειρευόμαστε μια Ρόδο με ποδήλατα υβριδικά και Made In China.

Δείτε επίσης

Ο όψιμος «πόνος», για τη Διεύθυνση Φραγμάτων της ΔΕΥΑΡ – Σχόλιο Γ. Υψηλάντη, Γ. Δ/ντή ΔΕΥΑΡ

Με αφορμή σχετική αναφορά του επικεφαλής της μειοψηφίας στον Δήμο Ρόδου, θα ήθελα να σχολιάσω …