Νέα δημοσκόπηση, σκέτη απογοήτευση: με 20% ΔΕΝ είσαι κόμμα εξουσίας – Με τέτοια ποσοστά, ποιος πάει για εκλογές;

Editorial, Άποψη 19 Apr 2018 - 7:15 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs που βγήκε στην δημοσιότητα χτες, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά στοιχεία εμπεριέχει. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου το 20,8% κ ο ΣΥΡΙΖΑ το 11,9%!!! Δηλαδή, πλήρης αποτυχία και στις δύο πλευρές!

Η Πειραιώς θα πρέπει να σκεφτεί σοβαρά ότι τέτοια ποσοστά ΔΕΝ ταιριάζουν σε ένα ιστορικό κόμμα που θέλει να λέγεται κόμμα εξουσίας -τουναντίον με τέτοια φθορά και δυσαρέσκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα έπρεπε να είναι πάνω από 30%. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν έχει φτάσει σε αυτή την κατάντια, πολύ σύντομα θα πρέπει να περιμένει κι άλλη κατάρρευση.

Με τέτοια ποσοστά, ποιος πάει για εκλογές; Τα πολιτικά κόμματα είναι η ώρα να καταλάβουν ότι ο κόσμος, τους γυρίζει την πλάτη και εκφράζει την απογοήτευσή του για όλο το πολιτικό σύστημα, συνολικά.

Απογοήτευση. Κανένας δεν κερδίζει. Ούτε τα κόμματα, ούτε οι πολιτικοί κ κυρίως ούτε η κοινωνία κ η χώρα.

Αν δεν αλλάξετε, κύριοι, θα βουλιάξετε. Και μάλλον είναι η…. ώρα σας.

Η δημοσκόπηση και τα ευρήματα της

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Palmos Analysis για λογαριασμό του Tvxs.

H Nέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει 20,8%, έναντι 11,9% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κίνημα Αλλαγής με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 5%. Κάτω από το όριο του 3% είναι η Ενωση Κεντρώων (με 1,9%) και οι ΑΝΕΛ (με 1,1%).

Αναποφάσιστοι είναι το 23,8% των ψηφοφόρων, ενώ συγκεντρώνοντας και τα ποσοστά του λευκού ή άκυρου και των ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ή που δεν απαντούν το σύνολο των ψηφοφόρων, το ποσοστό αυτών που δεν εκφράζουν πρόθεση ψήφου ανέρχεται στο 41,7%.

Σχετικά με τα θέματα της οικονομίας και τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για το χρέος, η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, και μάλιστα διακομματικά (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) κρίνουν ως πολύ σημαντική τη ρύθμιση του χρέους.

Ειδικότερα σε ποσοστό 62% δηλώνουν πως η ρύθμιση του χρέους είναι πολύ σημαντική για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και τη χώρα και 19% ως αρκετά σημαντική.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 69% και 19%, ενώ στους ψηφοφόρους της ΝΔ στο 65% και 16%.

Σημειώνεται ότι έρευνα ήταν πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από 12 έως 15 Απριλίου. (info: iefimerida)

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …