Η Σύρος φιλοξενεί τον Βαρώτσο, η Ύδρα είχε τον Τέτση και η Ρόδος… παραμένει απλός παρακολουθητής

Editorial, Άποψη 23 May 2018 - 10:31 AM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Την αμέριστη ευγνωμοσύνη του τόσο προς τον διεθνώς αναγνωρισμένο εικαστικό, Κώστα Βαρώτσο, όσο και προς τον κ. Αντώνη Κομνηνό, για την προσφορά του γλυπτού «Ορίζοντας», που αναβάθμισε αισθητικά το παραλιακό μέτωπο της πρωτεύουσας των Κυκλάδων, θα εκφράσει σε λίγες ημέρες ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σύρος – Πολιτισμός», ο Δήμος εγκαινίασε τον Ιούνιο του 2017 στην Πινακοθήκη Κυκλάδων την έκθεση του Κώστα Βαρώτσου με τίτλο «Διαστρωματώσεις», η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Αντώνιος Ε. Κομνηνός.

Μέρος της έκθεσης ήταν και το έργο «Ορίζοντας», το οποίο τοποθετήθηκε στην παραλία της Ερμούπολης, σε σημείο που επιλέχθηκε από το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου και το Λιμεναρχείο Σύρου.

Πρόθεση του καλλιτέχνη, την οποία ο ίδιος είχε εκφράσει και σε συνέντευξή του στην «Κοινή Γνώμη» ήταν η παραμονή του γλυπτού στο λιμάνι της Ερμούπολης και μετά το τέλος της έκθεσης, η οποία επιτεύχθηκε χάρη στην πολύτιμη προσφορά του κ. Κομνηνού.

Η επίσημη παράδοση και παραλαβή του έργου, το οποίο αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία, αποτελώντας πλέον σημαντικό πόλο έλξης και θαυμασμού για τους επισκέπτες του, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο μίας λιτής εκδήλωσης, όπου μεταξύ άλλων, ο Δήμος θα απονείμει αναμνηστικό δώρο στον γλύπτη. (info: koini gnomi)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Σύρος φιλοξενεί έναν Βαρώτσο, η Ύδρα είχε τον μεγάλο Παναγιώτη Τέτση και η Ρόδος παραμένει… απλός παρακολουθητής, τραγικά μακριά από τα εικαστικά και τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Φταίνε πάντα οι ‘άλλοι’, οι αρχές, οι φορείς ή μήπως και η έλλειψη προσωπικής αισθητικής αφού τα βλέμματα όλων είναι απολύτως στραμμένα στην μονοκαλλιέργεια του τουρισμού; Έρχεται μια εικαστική έκθεση ή μια θεατρική παράσταση  και πηγαίνουν 20 άτομα ενώ στα τουριστικά πανηγύρια, τρέχουν εκατοντάδες… Είναι ν’ απορείς τελικά; (theviewer)

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …