Η διάσωση του στρατιώτη… Ryanair – Διέκοψε δρομολόγια, αλλά…. προσλαμβάνει προσωπικό!

Editorial, Άποψη 16 Apr 2018 - 9:48 PM
Συντάκτης: TheViewer Editor

Ξαφνικά έγινε η νύφη η πολύφερνη η Ryanair. Τρέχουν όλοι πανικόβλητοι με την απόφαση της εταιρείας να σταματήσει τα δρομολόγιά της προς Ρόδο. Λίγο παράξενο πάντως, καθώς αυτή η αεροπορική εταιρεία επιλέγει πάντα τουριστικούς προορισμούς που έχουν μεγάλη ζήτηση και φυσικά η Ρόδος βρίσκεται στην κορυφή. 

Προφανώς, είναι η πρακτική της. Το έχει ξανακάνει για να πετύχει επιδοτήσεις. Μπορούμε πάντως να βρούμε κι άλλες εταιρείες low cost. Ίσως να ανοίξει ο δρόμος για νέες αφίξεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου και να υπάρξουν πιο ανταγωνιστικές τιμές.

Δεν χρειάζεται να τρέχουμε για να σώσουμε την Ryanair.

Όσο για κάποιου που ζητούν την παρέμβαση του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, ο ίδιος ξεκαθάρισε την θέση του για το ζήτημα και εν πάση περιπτώσει, δεν είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για τα «τσαλίμια» της Ryanair.

Όπως υπογράμμισε, ο κ. Χατζημάρκος:

«Προσωπικά έχω ασχοληθεί με το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων του νησιού και της προσέλκυσης πτήσεων, πάρα πολλά χρόνια –από τότε που ήμουν στο ΕΒΕΔ. Ειδικά με την Ryanair ήμουν αυτός που υπέγραψε την πρώτη σύμβαση το 2009, τότε που οι ‘γαμπροί’ ήταν πολλοί. Στις πτήσεις εσωτερικού δεν μπήκαμε ποτέ και εξακολουθούμε να το πράττουμε συνειδητά στην διαδικασία αυτή. Η συζήτηση και οι επαφές μας με την Ryanair ήταν πυκνές και αφορούσαν την Κω και τα υπόλοιπα νησιά –αλλά μόνον για διεθνείς πτήσεις. Σε ό,τι αφορά πτήσεις εσωτερικού δεν θα επιδιώξουμε ποτέ την εμπλοκή μας σε αυτή την διαδικασία –με εξαίρεση τα μικρά νησάκια μας που είναι στο επιδοτούμενο κομμάτι» εκτιμώντας πως είναι σημαντικό βήμα να επανακάμπτει η εταιρεία στην Κω.

Την ίδια ώρα…. προσλαμβάνει προσωπικό!

Την ίδια ώρα που η Ryan Air τάραξε για τα καλά τα αεροπορικά δρώμενα της Ελλάδας γενικότερα αλλά και των Χανίων πιο ειδικά, με τη συρρίκνωση του πτητικού της έργου και τη διακοπή πολλών δρομολογίων της, οι Ιρλανδοί  διοργανώνουν ημέρες καριέρας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!

Οι υπεύθυνοι της Ryan Air αναζητούν νέο προσωπικό (CABIN CREW) και προχωρούν σε προσλήψεις Ελλήνων που αναζητούν εργασία, σε μια αεροπορική εταιρία.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Η Ryanair, η Νο1 αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, σήμερα (12 Απριλίου), ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει προσωπικό καμπίνας για τις βάσεις της στην Ευρώπη. Η Crewlink, συνεργάτης της Ryanair, διοργανώνει ημέρες καριέρας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη τις προσεχείς εβδομάδες και όσοι ενδιαφέρονται είναι ευπρόσδεκτοι να υποβάλουν αίτηση.

Προηγούμενη εμπειρία δεν είναι απαραίτητη και πλήρης εκπαίδευση θα δωθεί. Οι αιτούντες  θα έχουν την ευκαιρία να έχουν τη βάση τους στην Ελλάδα, κατόπιν επιτυχημένης εκπαίδευσης.

Η Ryanair διαθέτει σήμερα πάνω από 9.000 μέλη πληρώματος, υπεύθυνα για τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων ασφάλειας, παρέχοντας ταυτόχρονα την καλύτερη εμπειρία στους πελατών της. Πλεονεκτήματα απασχόλησης στην Ryanair:

 • Δωρεάν εκπαίδευση
 • Επίδομα κατά την εκπαίδευση
 • Δωρεάν στολή το πρώτο έτος – επίδομα στολής το δεύτερο έτος
 • €750 επίδομα έναρξης
 • Ανταγωνιστικός βασικός μισθός
 • Μπόνους παραγωγικότητας
 • Μπόνους πωλήσεων κατά την πτήση
 • Ετήσιος μισθός από € 17.000 έως € 23.000, κατά το πρώτο έτος με επίτευξη στόχου
 • Ευκαιρίες εξέλιξης
 • Συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με μετέπειτα προσφορά μόνιμης σύμβασης
 • Μεγάλη επιλογή από βάσεις
 • Σταθερά 5 ημέρες σε πτήση – 3 ημέρες εκτός
 • Έκπτωση σε προσωπικά ταξίδια με Ryanair
 • Εργασία σε μια οικονομικά σταθερή αεροπορική εταιρεία

Ο Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της RyanairMark Duffy, δήλωσε:

 

«Η Crewlink, εκ μέρους της Ryanair, θα διοργανώσει ημέρες καριέρας σε μια πόλη κοντά σας τις ερχόμενες εβδομάδες. Είναι μια φανταστική ευκαιρία να εργαστείτε στην Νο1 αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη και να ξεκινήσετε τη δουλειά των ονείρων σας ως πλήρωμα καμπίνας το 2018. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://careers.ryanair.com. «

Δείτε επίσης

Ιωάννης Παππάς: Η Ελλάδα βγαίνει από τη στενωπό της αδράνειας

Αδράνεια και παθητικότητα είναι δύο λέξεις που είχαν χαρακτηρίσει την ελληνική εξωτερική πολιτική. Αδράνεια, όπως …